Uhmmm Tacos…..
Tacos er bare et hit herhjemme hos os – og så er de både lette at lave og en langt sundere form for fastfood end mange af de retter vi normalt tyer til.
Hos os er det også langt hurtigere at lave de her lækre sprøde tacos end at starte bilen op og køre ind til byen for at hente burger eller pizza. Men faktisk behøver jeg aldrig argumentere for og imod at sætte tacos på menuen, for alle er vilde med dem.
Tacos med kylling og grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 8 stk små majstortillas 14 cm i diameter (jeg beregner 2 stk pr person)
- 2 stk trægrillspyd (bruges til at holde formen)
- 500 gram kyllingefilet
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 spsk Tørret krydderi f.eks. Rotisserie Chicken Rub fra EpicSpice eller Taco Krydderimix fra Urtekram (Skal kyllingen være hot, tilsættes lidt chiliflager)
- 1 pose frisk blandet salatmix gerne med gulerødder
- 1 glas salsa medium styrke
- 250 gram friskrevet rød cheddar eller Gauda
- 1 pose tortillachips
Guacamolecreme:
- 2 stk avocado
- 2 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
- 3-4 fed hvidløg – knust
- Lidt citronsaft
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber og evt chiliflager
Lynsyltede rødløg:
- 2 stk rødløg – skåret i tynde skiver
- 1 stk citron (saften)
- 2 tsk rørsukker eller sukrin gold
Instruktioner
Sådan laver du de lynsyltede rødløg:
- Skær rødløgene i meget tynde skiver.Rør citronsaft og sukker sammen og når sukkeret er opløst vendes rødløgsskiverne grundigt i saften. I løbet af ganske kort tid ændres farven og er klar til brug. Trækketid 10 minutter.
Sådan laver du guacamolecremen:
- Har du en blender, kan du lægge alle ingredienserne i blenderglasset og køre dem til en ensartet konsistens. Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.Alternativt moser du avocadoerne med en gaffel og rører dem sammen med creme fraiche og knust hvidløg. Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.Dryp gerne lidt citronsaft henover den færdige creme, så den beholder den smukke grønne farve.
Tænd ovnen på 200 grader
- Varm olivenolie op i en pande og steg kyllingefileterne til de har en fin gylden stegskorpe. Sænk varmen og lad dem stege færdigt.Krydr dem godt og så er de klar!
- Fold hver majstortilla som et u og stik et trægrillspyd igennem ca 2 cm fra den øverste kant. Jeg kan have 4 på hvert spyd. Spydene gør at de både er lettere at håndtere og holder taco-formen efter bagningen. Så er de meget lettere at putte fyldet i.Sæt dem ind i den varme ovn og lad dem bage til de er gyldne og sprøde. Løft dem ud af den varme ovn og træk forsigtigt træspydene ud.
- Fordel fyldet i hver tortilla og slut af med lidt salsa, guacamolecreme og top med lidt af de syltede rødløg og friskrevet ost.
- Stil ekstra topping ind på bordet i små skåle og en skål tortillachips, så alle selv kan forsyne sig.
- Rigtig god fornøjelse!
Lidt omkring opskriften
Tacos er traditionelt en majstortilla med fyld. Og tacos kan fyldes med nærmest alt lige fra kylling, fisk, kød og skaldyr til de vegetariske og også med tilbehøret, er der rig mulighed for at variere.
Jeg har tidligere lavet nogle rigtig lækre fiske tacos med kålslaw og børnene er vilde med de helt simple tacos fyldt med hakket kylling eller oksekød og revet ost.
Men i dag havde jeg en rest kyllingefilet og de blev stegt på panden i lidt olivenolie og krydret rigtig godt med mit favoritkrydderi til kylling: Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice. Har du ikke lige den krydderiblanding fungerer Taco Krydderimix fra Urtektam også super godt.
Imens kyllingefileterne steger på panden laver jeg en portion lynsyltede rødløg. Dem MÅ du bare prøve. De er uden eddike og smager helt fantastisk!
Salaten var hurtigt klaret, for det var en færdigblandet pose grøn salat og en pose færdigrevne gulerødder.
Så var der sådan set kun tilbage at varme tortillaerne og putte fyldet i. Læs med nedenfor, hvor jeg har et rigtig godt tip til, hvordan du får dem til at holde formen.
Tip til taco…
En taco er traditionelt en majs- eller hvedetortilla med fyld.
For at få taco-formen er der et nemt trick du kan bruge. Det gør, at tortillaen både får taco formen, men også holder den, når den kommer ud af ovnen. Det gør den langt lettere at fylde – og spise efterfølgende.
Fold tortillaen løst på midten (som et u) og før en lang træpind igennem ca 2 cm fra den øverste kant. Herefter kan du sætte flere tortillas på, så de står tæt sammen. Jeg har fire på en alm træ-grill-pind. Brug enderne af træpinden til at løfte dem ind og ud af ovnen, så er der styr på dem uden at de knækker eller du brænder fingrene.
Lad dem bage sprøde og når du herefter forsigtigt trækker træpinden ud, så holder de formen og er klar til fyldet.