Syltede rødløg
Når man først begynder at lave syltede rødløg, må man regne med at familien efterspørger dem hver gang der skal laves burgers – og med god grund, for de smager fantastisk.
Vi bruger dem efterhånden i mange ting ud over burgers – på sildemaden eller i salaten for eksempel.
Samtidig er de lette at lave og kan nemt varieres ved at tilsætte eddiker med forskellige slags smag eller tilsætte friske krydderurter. Skal du bruge dine syltede rødløg til en sildemad, passer det fint at tilsætte frisk dild.
Du skal bruge følgende:
- 2 weck-glas
- 100 gram rødløg i tynde ringe
- 4-5 dl alm lys eddike eller hyldeblomsteddike
- 1 spsk Sukrin Gold (eller alm sukker)
- 30-40 hele peberkorn
Skær løgene i fine ringe og læg dem i rengjorte, skoldede glas. Eddike og sukker koges op sammen med peberkorn. Hæld blandingen over løgene og tilsæt evt lidt ekstra peberkorn. Luk og stil på køl.
Holdbarhed: 2-3 uger på køl