Evt. Lidtfriske krydderurter f.eks. esdragon (Hvis du ønsker en helt lys sauce, undlader du de friske krydderurter.)
Kokkens noter
💡 Majs tips til opskriften
Undgå kogning! Det er nøglen til en silkeblød sauce.
Ønsker du en ekstra let syrlighed, er hyldeblomsteddike et forfriskende twist.
Brug friske krydderurter for mere karakter – eller undlad for en helt klassisk “blanquette”.
Perfekt som ledsager til hvide asparges, fisk, kylling eller som en let sommersovs.
Tilberedning
Smelt smørret i en lille gryde og tilføj herefter bouillon. Sluk for varmen og lad blandingen køle en smule af.
150 g smør, 2 dl god hønsefond eller bouillon
Kom det hele æg, de 2 æggeblommer, citronsaft, creme fraiche og evt de friske krydderurter i et blenderglas og blend med en stavblender.
1 æg, 2 æggeblommer, 2 spsk creme fraiche, 1 spsk citronsaft, Evt. Lidt friske krydderurter f.eks. esdragon
Tilføj nu lidt efter lidt den smeltede smør imens du stadig kører med stavblenderen. Fortsæt indtil det sidste smør er indarbejdet i saucen.
Hæld saucen tilbage i gryden og varm den forsigtigt igennem under konstant piskning. Saucen får nu en tykkere og mere cremet konsistens. PAS PÅ! Saucen må IKKE koge, så skiller den.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber og juster evt med ekstra citronsaft, hvis det er nødvendigt.