Alt i een salat
Mere en ide end en opskrift – men alligevel skal den med, for det behøver ikke være så kompliceret at lave en lækker og mættende salat.
Har du en rest kød og nogle ristede grøntsager fra gårdsdagens grill, kan du nemt og lynhurtigt fremtrylle en lækker og mættende salat, der med lidt ekstra knas og en dressing bliver et helt festmåltid.
Tænk fremad og smidt et par ekstra bøffer på grillen og rist et ekstra bundt grønne asparges – så er det super hurtigt at tilberede aftensmaden dagen derpå.
Læg først en bund af din favoritsalat på et stort fladt fad og anret derefter grupper af grøntsager, fetaost og kød skåret ud i mundrette stykker.
Afslut med at drysse f.eks. tamariristede mandler eller chilimandler og friske krydderurter henover.
Du kan i stedet for dressings servere en lækker avocadocreme, hvor du blender avocado, creme fraiche, knust hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt limesaft til en ensartet creme. Vil du gerne have cremen ekstra hot, kan du tilsætte lidt cayennepeber.
Du kan også servere en cremet dressing med rosmarin og honning-dijon, der passer rigtig fint til oksekødet.
Vi spiser ikke yderligere tilbehør til vores salater, men savner du brødet, kan du måske lave et lækkert brydebrød fyldt med smeltet ost og pesto eller et dejligt valnøddebrød, du dagen efter kan bruge til bruchettas.
Rigtig god fornøjelse!