Den her smukke salat med grønne asparges, er helt klart på toppen over vores salatfavoritter. Den er simpelthen bare så nem og lækker.
Vi spiser den foråret og sommeren igennem og den fungerer både som en del af frokostbordet og aftensmaden med lidt lækkert brød ved siden af – f.eks mit enkle focaccia med rosmarin og flagesalt.
Salat med grønne asparges, burrata og seranoskinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 1 stk burrataost (Kan du ikke skaffe burrata, kan du bruge en mozzarella af god kvalitet. Det gir bare ikke den samme lækre smagsoplevelse.)
- 2 store håndfulde ruccola
- 6-8 skiver seranoskinke
- 2 spsk ristede pinjekerner (Ristes ganske kort på en tør pande)
- 2-3 spsk Økologisk ekstra jomfruolivenolie f.eks. Entre Caminos
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager
- Evt lidt spiselige blomster som pynt – jeg har brugt hvide stedmoderblomster der passer så fint i farven.
Instruktioner
- Start med at knække de trådede ender af aspargesene og kog dem derefter et par minutter i letsaltet vand. Dryp dem godt af.Lav imens salaten klar
- Læg et par håndfulde ruccola som bund i et fad og fordel burrata, seranoskinke henover. Drys med ristede pinjekerner og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.Slut af med lidt spiselige blomster f.eks. hvid stedmoderblomst, flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chiliflager der drysses henover.
- Server evt med lidt friskbagt brød til.Rigtig god fornøjelse!
Burrata….
Endnu en italiensk specialitet.
Vi kender alle en anden italiensk ost, nemlig mozzarella. Burrata ligner ved første øjekast mozzarella. Burrata er lige som mozzarella en friskost og det yderste lag består faktisk også af mozzarella. Men så hører al lighed også op.
Burrata har en langt blødere konsistens end mozzarella. Den består af to lag. Det yderste lag er som sagt mozzarella, men så har den en kerne der er nærmest flydende.
Desværre kan det være lidt af en udfordring at få fingrene i burrata og holdbarheden er meget kort. Får du chancen, så køb endelig et par stykker med hjem – og nyd dem!
Tip: Ofte har Netto burrata i køledisken – det er jo godt nyt for os, der er blevet afhængige af den lækre ost.
Jeg foretrækker at bruge den på pizza, i salater eller på brød sammen med bagte tomater.
Se f.eks. Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata