tortillas lavet med rodfrugter
Hvis du er vild med tortillas, men gerne vil undgå stivelsen fra bl.a. melet, så skulle du prøve de her lækre rodfrugt tortillas. De indeholder nemlig ingen mel, er glutenfrie, low carb og antiinflammatoriske – nåh ja, og så er de også virkelig lette at lave. So what’s not to like?
Rodfrugt tortilla
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 gram knoldselleri
- 150 gram pastinak
- 100 gram gult løg
- 150 gram gulerødder
- 3 stk æg
- 2 store spsk Pofiber
- 2 store spsk HUSK
- 2 tsk gurkemeje
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Start ovnen op på 200 grader
- Skær skrællen af knoldsellerien med en skarp kniv og riv den på den grove side af rivejernet.
- Skræl pastinakken, gulerødderne og løget og riv også dem groft.
- Bland det hele med æg, HUSK, Pofiber, gurkemeje, krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
- Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade og bred blandingen ud i et jævnt lag.
- Sæt den ind i den varme ovn og bag den sprød på kanterne, men pas på den ikke bliver for mørk.
- De er fryseegnede og kan også fint sholde sig 3-4 dage på køl
- Fyld dem som du ellers ville gøre med en tortilla eller prøv at riste lidt spidskål i smør og top med spejlæg. Nem og lækker frokost.
- Rigtig god fornøjelse!
Jeg har pakket dem med grove rodfrugter og gode fibre – og gurkemeje, der gir den smukke dybegule farve.
Gurkemeje og ingefær….
Gurkemeje er en væsentlig del af det kendte blandingskrydderi karry, men gurkemejen kan andet og mere end at give maden den eftertragtede dybe gule farve. Gurkemeje er en rodplante der er i familie med ingefær. De har begge en lang tradition inden for naturmedicin for bl.a. deres antiinflammatoriske egenskaber.
Jeg er storforbruger af gurkemeje i min mad, primært for dens antiinflammatoriske egenskaber, men altså også fordi jeg er vild med den smukke dyb-gule farve – uden at maden kommer til at smage af karry.
Variation….
Jeg holder af at variere min mad, så blir det aldrig kedeligt. De her grøntsagstortillas kan du nemt variere ved blot at udskifte enkelte eller alle rodfrugter.
Du kan også tilsætte forskellige friske eller tørrede krydderurter, hvidløg og krydderiblandinger.
Du kan også tilsætte friskrevet ost som f.eks. rød cheddar, der er min mad-oste-favorit. Køb altid hele oste som du selv river. På den måde undgår du de tilsætningsstoffer, der ofte tilsætte de færdigrevne oste du køber i f.eks. supermarkederne.
Lav dem i ovnen….
Rodfrugttortilla kan du lave på panden, men allerlettest er det at lave dem i ovnen.
Jeg river rodfrugterne og blander dem med de krydderier jeg holder af, lidt æg og gode fibre fra både Pofiber og HUSK. Rører det godt sammen og breder det ud på en bageplade beklædt med bagepapir – og så ind i ovnen. Det er bare nemt!