Jægerkylling direkte oversat….
Poulet chasseur er en lidt overset fransk simreret – og det er ganske uretfærdigt, for dels er den nem at lave og så smager den fantastisk!
Snakker vi om franske simreretter eller gryderetter falder tankerne som oftest på coq au vin eller boeuf bourguignon mens mange ikke kender poulet chasseur – og det vil jeg da gerne være med til at ændre på.
Poulet Chasseur smager fantastisk både sommer og vinter.
I vinterperioden, hvor den kolde tid kalder på lidt tungere tilbehør, serveres den med en rodfrugtmos eller en god kartoffelmos.
I sommerperioden, hvor det mere er de lette retter, der er i spil, serverer jeg den uden ekstra tilbehør og laver blot lidt ekstra svampe som garniture.
Valg af kylling…
Traditionelt laves poulet chasseur af en hel kylling, der skæres ud, men jeg havde en pakke kyllingebryst liggende på køl, der skulle spises, så derfor blev den brugt. Du kan også bruge kyllingelår, hvis du foretrækker det.
Som altid vil jeg gerne slå et slag for at købe økologisk kyllingekød og i hvertfald undgå kylling der er tilsat lage.
Valg af svampe
Som nævnt i tidligere indslag, hvor der indgår svampe, vil jeg på det kraftigste anbefale at købe danske og gerne økologiske markchampignoner eller svenske svampe.
Kan du ikke få danske eller svenske svampe vil jeg anbefale dig at gå langt uden om de svampe, der kommer fra Hviderusland og Ukraine med Tjernobyl in mente. De ser lækre og fine ud, som de ligger der i æskerne og priserne er ganske lave i forhold til f.eks. de svenske. Alligevel ville jeg personligt aldrig spise eller servere svampe derfra for min familie eller gæster.
Ny favorit på krydderifronten…
Krydderier er bare utroligt vigtige og derfor er jeg altid på jagt efter krydderier af høj kvalitet.
Epic Spice er et sådant kvalitetsprodukt og derfor vil jeg gerne anbefale det herinde. De producerer krydderier til både professionelle og glade amatørkokke og de har et kæmpe udvalg til både dips, dressings, marinader og krydring. Ja, alt hvad en madglad kan ønske sig.
Rigtig god fornøjelse!
Poulet chasseur
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 stk kyllingebryst eller hele kyllingelår
- smør eller olie til stegning
- 2 stk bananskalotteløg - fintsnittede
- 2-3 fed hvidløg - fintsnittede
- 1 bakke brune markchampignoner - helst ikke for store. Rengjorte og skåret i halve eller kvarte
- 1 pakke god bacon
- 1 tsk tomatpure
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl grøntsagsbouillon - gerne Herbamare
- 1-2 tsk Epic Spice "Rotisserie Chicken Rub" (Kan udelades eller erstattes af dine andre ynglingskrydderier.)
- Lidt friskkværnet peber
- Evt lidt salt, men smag til først, da bacon salter maden
- 5-6 kviste Frisk timian
Instruktioner
Sådan gør du:
- Rist bacon på en dyb stegepande. Tag den af og læg den til side på fedtsugende papir.
- Rist derpå svampene, de fintsnittede hvidløg og skalotteløg sammen med lidt smør i resterne af baconfedtet. Bare et par minutter til løgene bliver klare og svampene tager farve. Læg dem over på en tallerken.
- Fordel Chicken Rub på kyllingebrysterne
- Tilsæt lidt ekstra smør eller olie og steg kyllingerne til de er har en fin brun stegeskorpe og er næsten gennemstegte.
- Læg champignon/løg-blandingen tilbage på panden og tilsæt hvidvin og bouillon samt frisk timian og friskkværnet peber
- Lad det koge godt igennem - smag til og juster evt med lidt ekstra spice om nødvendigt
- Lige inden serveringen drysses bacon henover retten samt lidt ekstra friske timianblade
- TIP: Server den med en lækker rodfrugtmos eller en bagt stripetti (spaghetti squash) der er vendt med salt, friskkværnet peber, revet parmesan og godt med finthakket bredbladet persille.
- Velbekomme og rigtig god fornøjelse!