Vild med pizza, men bare ikke med den traditionelle pizzabund bagt på mel…? Så skulle du prøve denne pizzabund, der er bagt på zucchini (squash)
Pizza med zucchinibund – ingen mel
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 pizza:
- 1 stk. mellemstor zucchini (squash) fintrevet
- 1 stk. lille rødløg – skåret i fine skiver
- 2 stk. æg str. M/L
- ¼ tsk salt
- 1 stk mozzarellakugle – moset med en gaffel
- 30 gram fintrevet parmesan
- 2 spsk rød pesto af god kvalitet
- 2-3 spsk gorgonzole – cremet type
- 1 håndfuld ruccola
- 3 skiver parmaskinke
- 2 spsk pinjekerner til drys
- Lidt parmesanskiver skåret med gammeldags ostehøvl som pynt
- TIP Kan du li din pizza lidt spicy så prøv evt den nye pizza seasoning fra Epic Spice
Instruktioner
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Riv zucchinien på den fine side af rivejernet og pres al væden ud med et rent klæde
- Læg den ned i en skål sammen med æg, lidt salt og de to slags oste.Rør det til en jævn og ensart masse.
- Fordel massen på et stykke bagepapir og bag den i ca 20 minutter eller indtil den er fint gylden på overfladen.Vend pizzabunden og sæt den tilbage i ovnen ca 10 minutter
- Fordel den røde pesto over bunden, herefter rødløgene og klatter af gorgonzola eller anden ost, du holder af. Sæt pizzaen tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og evt gylden.
- Tag pizzaen ud af ovnen og top med ruccola og parmaskinke.
- Drys med pinjekerner og riv lidt parmesan henover – server og nyd den skønne pizza med god samvittighed.
Alternativ til blomkålspizza
Spiser du low carb, som lchf eller keto har du sikkert allerede stiftet bekendskab med blomkålspizzaen.
Selvom blomkålspizzaen, broccolipizzen eller denne version med zucchini aldrig bliver lige så sprød som den traditionelle pizza, er grøntsagsversionerne alligevel højt værdsatte hos os, der rigtig gerne vil spise pizza, men som af den ene eller anden grund gerne vil undgå hvedemelet.
Variation er altid godt…
Indrømmet, uanset hvor dejligt grøntsagsbundene smager, så bliver de aldrig lige så gode som en traditionel tynd og sprød pizzabund bagt på en super tipo oo kvalitet. Derfor spiser jeg ind imellem en RIGTIG pizza og nyder hver en bid.
Men da jeg dels gerne vil undgå hvedemel og dels gerne vil spise flest mulige grøntsager, så har pizza bagt på enten blomkål eller zucchini en fast plads på min fredagsmenu, hvor den ofte står på pizza her i huset.
Du kan også prøve denne lækre fathead-pizza, der er strikt lchf/keto-venlig og som smager fantastisk.
Rigtig god fornøjelse!