Pizza med krydrede tomater og friske krydderurter – en pizza i efterårsfarver!
Findes der mon en smukkere pizza…? Det synes jeg ikke – og så smager den simpelthen bare fantastisk!
Kombinationen af de små krydrede tomater, de friske krydderurter og den smeltende varme ost er bare perfekt!
Den er meget enkel og ofte er det enkle bare det bedste. Server den som en lækker frokostanretning eller som et hovedmåltid evt sammen med en skål blandet salat.
Hjemmelavet contra færdigkøbt
En hjemmelavet bund er selvfølgelig altid at foretrækker og har du tid og lyst, vil jeg bestemt anbefale dig at lave din egen. Herinde på bloggen ligger der flere opskrifter. Prøv f.eks.:
Min ultimative pizzadej eller
Har du travlt eller vil du bare skyde genvej kan en færdigkøbt af slagsen sagtens bruges. Jeg har faktisk brugt en færdigkøbt pizzadej i dag, fordi jeg bare sådan havde lyst til pizza og det skulle være NU!
LCHF/keto…
Vil du gerne undgå gluten og spiser du lchf/keto, kan du også vælge at lave en blomkålsbund eller en fathead pizzabund.
Følg blot de to opskrifter på hvordan du laver bundene, forbag dem og tag dem ud og følg derefter denne opskrift i forhold til fyldet.
Valg af tomater
Er du så heldig at have bøftomater i drivhuset eller kan finde dem hos din grønthandler, smager det dejligt at skære dem i skiver og så bruge dem i bunden af pizzaen. Som topping bruger jeg altid cherrytomater og helt dem i forskellige farver – det ser så smukt ud.
Kan du ikke få fat i bøftomater til bunden, kan du sagtens bruge helt almindelige tomater, som skæres i skiver eller halverede cherrytomater.
Valg af oste
Jeg bruger gerne to slags oste til denne pizza. Da der ikke skal tomatsauce på bunden, får osten lov til at fylde lidt ekstra.
Skal du spare på kalorier og fedt, kan du overveje at skære lidt ned på mængden eller vælge ostetyper der stadig kan smelte, men som indeholder mindre fedt.
Jeg bruger gerne en stor mozarella lavet af bøffelmælk og et stykke godt modnet cheddar, som jeg selv river.
Sprød bund
Opvarm altid ovnen på dens maksimale temperatur. Min ovn kan gå op til 300 grader og det er for mig et absolut must. Desværre kan mange ovne ikke gå længere end til 250 grader – og så er det den temperatur du vælger.
Har du en bagesten så brug den endelig! Læg den ind på risten når du starter ovnen og lad ovnen varme op nogle minutter ekstra. Husk at fordi ovnrummet har opnået en bestemt temperatur betyder det det ikke, at din bagesten har opnået samme temperatur.
Har du ikke en bagesten, så lad en af bagepladerne stå og varme op. Når ovnen er varm, tages pladen ud og du trækker pizza’en over på den varme plade og hurtigt ind i ovnen igen.
Rigtig god fornøjelse!
Pizza med små krydrede tomater og friske krydderurter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 portion pizzadej
- Lidt god olivenolie
- 4 kviste frisk rosmarin - fintsnittet
- Lidt chipotle chili krydderi
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stk stor bøftomat - skåret i skiver. Har du ikke en bøftomat kan alm tomat eller cherrytomater sagtens bruges.
- 2 håndfulde cherrytomater til topping - gerne forskelligfarvede - de skal halveres
- 250 gram mozarella (jeg anvender en lavet af bøffelmælk)
- 1-2 håndfulde friskrevet ost f.eks. en godt modnet cheddar, rød cheddar eller lignende
- 1 håndfuld babyspinat - skyllet og duppet tørt
- 1 håndfuld frisk basilikum - skåret i mindre stykker
- 2 spsk mørk balsamico
- ¼ stk. solo hvidløg eller 2 fed alm hvidløg - fintsnittet
Instruktioner
Sådan gør du:
- Start med at lave din pizzadej
- Tænd for ovnen - 300 grader eller det din ovn har som maks. temp.Har du en bagesten, så brug den endelig ellers lader du en ovnplade stå i ovnen og lader den varme med op.
- Rul pizzadejen ud og læg den over på et stykke bagepapir
- Lav en lille marinade, hvor du rører lidt god olivenolie sammen med frisk fintsnittet rosmarin, fintsnittet hvidløg, lidt flagesalt, friskkværnet peber og chipotle chili krydderi.Smør det ud på pizzabunden, så hele dejen blir smurt. Er der en rest til overs, så gem den til senere.
- Fordel spinatbladene på den smurte bund
- Riv en godt modnet cheddar eller lignenede ost henover
- Læg skiveskårede bøftomater eller tilsvarende mængde halverede cherrytomater jævnt fordelt ud på bunden. Slut af med at fordele mozarellaen over
- Krydr med friskkværnet peber
- Når ovnen er varmet helt op sættes pizzaen i ovnen og bages ca 10 minutter indtil bunden er sprød og osten er smeltet og boblende
- Imens laver du tomattoppingen ved at lave en lille marinade af olie (evt resterne fra bunden) fintsnittet frisk rosmarin og basilikum og resten af de halverede cherrytomater, lidt flagesalt og friskkværnet peber.
- Tag den færdige pizza ud af ovnen, skær den i slices og fordel tomattoppingen henover - giv et ekstra drys frisk basilikum - og nyd den!
- Rigtig god fornøjelse!