Uhmmm….Pastasalat
Super nem og lækker pastasalat med lynstegt kylling og peberfrugt – også kaldet fajitas. Det er bare SUPER LÆKKERT!
For at gøre den ekstra lækker, har jeg tilføjet godt med krydderier til kyllingen, store fetablokke, avocado, små cherrytomater, agurk og ikke mindst en virkelig lækker dressing lavet med en god olivenolie, citronsaft og masser af friske krydderurter.
Pastasalt med lynstegt kylling og peberfrugt smager er super nem og hurtig at lave og den smager dejligt både varm og kold. Så får du en rest til overs, så har du en dejlig nem og lækker frokostsalat, dagen derpå.
Pastasalat med feta og lynstegt kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Dressing:
- 0.5 dl citronsaft
- 0.5 dl olivenolie af god kvalitet
- 1-2 spsk flydende honning
- 1-2 spsk Dijon eller anden sennep f.eks. en med tilsat honning
- ½ håndfuld friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, oregano, citrontimian
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Til salaten:
- 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i tynde strimler
- Lidt olivenolie
- 1-2 spsk fajitaskrydderiblanding eller tacokrydderi
- 400 gram tørret orzo eller anden pasta
- 1 stk gul peberfrugt skåret i strimler
- 1 stk rød peberfrugt skåret i strimler
- 1-2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
- 1-2 håndfulde fetaost skåret i store kuber
- ½ stk agurk skåret i skiver
- 1 stk stor og godt moden avocado skåret i både
Instruktioner
- Start med at lave dressingen ved simpelthen at blende alle ingredienser til en ensartet konsistens. Smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Kog pastaen efter anvisning på pakningen, dræn vandet fra og vhæld den over i en salatskål.
- Imens pastaen koger, tilbereder du kyllingen og peberfrugterne:Vend kyllingefileterne i olivenolie og krydderier. Steg dem gyldne og gennemstegte og læg dem over på en tallerken.I samme pande steger du peberfrugterne ganske kort.
- Vend først pastaen med halvdelen af dressingen. Fordel herefter kylling og de stegte peberfrugter henover og herefter de halverede tomater, agurk, avocadobåde og feta.
- Slut af med at dryppe den sidste dressing henover og krydr med friskkværnet peber og lidt ekstra friske krydderurter.
- Nyd salaten varm eller kold.Rigtig god fornøjelse!