1-2spskDijon eller anden sennep f.eks. en med tilsat honning
½håndfuldfriske krydderurter f.eks. bredbladet persille, oregano, citrontimian
flagesalt (tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Til salaten:
400gkyllingefilet eller bryst
Lidtolivenolie
1-2spskfajitaskrydderiblanding eller tacokrydderi
400gtørret orzo/risoni (eller anden pasta )
1gul peberfrugt
1rød peberfrugt
1-2håndfuldecherrytomater
1-2håndfuldefetaost
½agurk skåret
1stor og godt moden avocado
Tilberedning
Dressing:
Start med at lave dressingen ved simpelthen at blende alle ingredienser til en ensartet konsistens. Smag den til med salt og friskkværnet peber.
0.5 dl citronsaft, 0.5 dl olivenolie af god kvalitet, 1-2 spsk flydende honning, 1-2 spsk Dijon eller anden sennep f.eks. en med tilsat honning, 1/2 håndfuld friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, oregano, citrontimian, flagesalt, friskkværnet peber
Forberedelse:
Fjern kerner fra peberfrugterne og snit dem i lange stimler.
1 gul peberfrugt, 1 rød peberfrugt
Snit cherrytomaterne i halve.
1-2 håndfulde cherrytomater
Skær fetaosten i kuber.
1-2 håndfulde fetaost
Skær agurken igennem og fjern evt kerner inden du snitter den i skiver.
1/2 agurk skåret
Halver avocadoen, fjern skal og sten og snit den i tynde både.
1 stor og godt moden avocado
Skær kyllingekødet i tynde strimler.
400 g kyllingefilet eller bryst
Tilberedning:
Kog pastaen efter anvisning på pakningen, dræn vandet fra og hæld den over i en salatskål.
400 g tørret orzo/risoni
Vend kyllingefileterne i olivenolie og krydderier. Steg dem gyldne og gennemstegte og læg dem over på en tallerken.
Lidt olivenolie, 1-2 spsk fajitaskrydderiblanding eller tacokrydderi
I samme pande steger du peberfrugterne ganske kort.
Pastasalaten:
Vend først pastaen med halvdelen af dressingen. Fordel herefter kylling og de stegte peberfrugter henover og herefter de halverede tomater, agurk, avocadobåde og feta.
Slut af med at dryppe den sidste dressing henover og krydr med friskkværnet peber og lidt ekstra friske krydderurter.