Pasta og kylling i rød pestosauce med friskrevet parmesan
Skøn pastaret med saftig kylling, der vendes i en færdig pestosauce lavet på bagte peberfrugter. Et gavmildt drys friskrevet parmesan og lidt persille – og så er der ellers serveret! Det tager under 15 minutter og må siges at være hurtigere end at løbe ned for at hente take-away.
Pasta og kylling i rød pestosauce med friskrevet parmesan
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 400 gram Kæmpe pastarør (F.eks. Elicoidali)
- Evt lidt pastavand
- 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i mundrette stykker
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 glas færdiglavet rød pesto af god kvalitet (Jeg har brugt en med bagte peberfrugter)
- 1-2 tsk Rotisserie Chicken Rub – krydderiblend fra @epicspice (Alternativt: 1-2 tsk tørrede italienske krydderier)
- 1-2 tsk mild paprika
- 2-3 stk forårsløg – fintsnittede
- 1 håndfuld frisk persille
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Sæt letsaltet vand over til pastaen og kog den al dente alt imens du laver kyllingen og saucen klar. Når du dræner vandet fra pastaen, så hold lidt tilbage i tilfælde af, at du skal bruge den til at justere konsistensen af saucen.
- Varm en lille smule olivenolie op i en stor pande med høje kanter eller en stegegryde og steg kyllingen et par minutter.
- Herefter tilsættes forårsløg, den røde pesto, paprika og italiensk krydderi (Rotisserie Chicken Rub) og alt vendes godt sammen og smages til med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend den kogte pasta i. Har du brug for lidt ekstra væde, kan du tilføje en lille smule af pastavandet.Riv parmesan henover og giv et drys friske krydderurter f.eks. persille inden retten serveres rygende varm.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Jeg køber gerne en rigtig lækker pesto, hvor der er kræset lidt ekstra for smagen. Det får jeg tifoldigt tilbage, for sådan en pesto smager bare af meget mere. På kødfrie dage, vender jeg ofte en rest pastarør i et par skefulde af den dejlige pesto, river lidt frisk parmesan henover og gir den lidt friske basilikumsblade. Simpelthen bare så lækkert!
Lige som det er en god ide at købe en rigtig god pesto, vil jeg også anbefale at købe pasta af god kvalitet. Begge dele kan du sagtens finde i de bedre dagligvarebutikker, så du behøver ikke søge efter specialforretninger for at købe god kvalitet.
Vild med pasta…?
Er du også vild med lækre pastaretter, så vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre pastaopskrifter. Herunder kommer nogle direkte links til opskrifter, hvor der indgår pasta. Jeg håber du vil have lyst til at prøve dem:
Pasta salat med stegte majs og tomater og grøn vinaigrette
Pastasalat med avocado, feta og lynstegt kylling
Cremet pasta med kylling og grønt – hurtig pastaret
Pasta med kylling og svampe i flødesauce
Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift
Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce
Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce
Og mange, mange flere, når du under opskrifter kigger ind under fanen med PASTA.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften.
Rigtig god fornøjelse!