nem pastaret med tomater i cremet pesto sauce
Rigatoni er en af mine favoritter, når der skal pasta på bordet. De store rør er helt perfekte til at bære den vidunderlige pestosauce og det er jo det, det hele handler om – saucen!
Pasta med tomater i cremet pestosauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram Rigatoni eller anden pasta af rigtig god kvalitet
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
- 1 alm løg – fintsnittet
- 4 stk mini snackpeber eller 1 stor orange peberfrugt – fintsnittet
- 3 fed hvidløg – fintsnittet
- 450 gram cherrytomater skåret i halve
- 1 glas rød pesto – 190 gram
- 1 tsk Smoked spanish chorizo rub fra @EpicSpice (Alternativt kan du bruge All-round krydderi, paprika og lidt chilipulver)
- ½ håndfuld friske basilikumsblade
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber og vhiliflager til at smage til med
- Tilbehør: Frisk rød chili (kan udelades) og parmesanost
Instruktioner
Start med at lave pestosaucen
- Varm olien op i en pande og sauter løg, hvidløg og peberfrugter til de er klare.
- Tilføj de halverede cherrytomater og krydderierne lad det simre i 10 minutter
- Tilføj herefter rød pesto og halvdelen af de friske basilikumsblade (fintsnittede) og lad saucen koge lidt ind.
- Smag til og juster med ekstra krydderier, salt og friskkværnet peber efter behov
- Kog pastaen al dente som anvist på posen.Dræn for vand og gem lidt af vandet, hvis der bliver behov for at fortynde saucen.
- Vend pastaen og pestosaucen og server med resten af de friske basilikumsblade, lidt fintsnittet rød chili (kan udelades) og friskrevet parmesan.Tilbehør: Vi spiser gerne en sto blandet salat sammen med.
- Rigtig god fornøjelse!
Nem hverdagsmad…..
Pasta er nem og hurtig hverdagsmad, men det behøver den ikke at blive kedelig af. Tvært imod, er det meget nemt at lave et helt fantastisk måltid til hele familien med blot få ingredienser.
Vigtigt er det, at man vælger sin pasta med omhu. Den skal være af god kvalitet og naturligvis passe til den ret, man vil tilberede.
Mange køber frisk pasta fra køledisken i troen på, at de dermed køber en bedre kvalitet end en tilsvarende tørret udgave. Det er desværre langt fra altid tilfældet og igen er det lige som med så meget andet. Man får det, man betaler for.
Jeg køber stort set altid tørret pasta og er meget glad for mærket Rummo, der fåes i min lokale SuperBrugsen.