Pak Choi – en virkelig skøn og velsmagende grøntsag, der fortjener meget større udbredelse herhjemme.
Kan du få fingrene i dem, så benyt lejligheden til at lave denne hurtige og sunde ret, der smager super dejligt til både fisk- og kyllingeretter. I dagens version, har jeg valg at riste den ganske kort i min wokgryde sammen med bl.a. cashewnødder.
Jeg er altid på jagt efter spændende grøntsager – især dem med smukke farver. De lokker og det gjorde disse pak choi også på markedet i Flensburg forleden. Og de skuffede bestemt ikke og hvor er det en skam, at de kan være svære at få fat i i de almindelige danske supermarkeder.
Find opskriften på en lækker ovenbagt laks med sprød topping, der passer perfekt til denne ristede pak choi lige her.
Det har jeg brugt:
- 2 pak choi
- 1 – 2 skalotteløg
- Lidt olivenolie til stegning
- Nogle cashewnødder
- Hvide sesamfrø
- Lidt oystersauce – alternativt fishsauce, Tamari el lign
- Citronskal fra økologisk citron
- Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør jeg:
- Du kan bruge hele pak choien, bare ikke den allernederste bund, som du skærer af
- Vask bladene fri for sand og dup dem tørre
- Den grønne del skærer du fra og lægger til side
- De hvide stængler skærer du i mindre stykker
- Snit skalotteløgene fint
- Sauter først skalotteløgene i lidt olie til de bliver blanke og tilsæt så de hvide pak choi stængler
- Tilsæt lidt salt, friskkværnet peber, cashewnødder og riv lidt citronskal henover
- Når de er ved at være møre, tilsætter du lidt oystersauce eller fishsauce
- Snit de grønne blade fra pak choi’en i mundrette stykker og vend dem i den varme pak choi anretning
- Giv et drys hvid sesam og evt lidt ekstra nødder
- Smag til og server f.eks. sammen med fisk eller kylling.
Velbekomme