Nem og lækker butterdejstærte
Er det en pizza eller en tærte? Godt spørgsmål, for den er sådan lidt af begge dele – altså lidt en pizza og lidt en tærte. Men vildt lækker uanset, hvad du vælger at kalden den.
Den smager virkelig dejligt med den sprøde butterdejsbund, den smeltende varme ost, skinke og masser af grønt.
Butterdejstærte (eller pizza) med skinke og smørstegte ferskner
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk færdig butterdej
- 2 håndfulde revet mozzarella eller rød cheddar
- 1 stk rødløg – fintsnittet (Alternativ 2 forårsløg, der snittes fint.)
- 2 håndfulde ruccolasalat
- 4-5 skiver serano- eller parmaskinke
- 1 stk fersken skåret i både
- Lidt pinjekerner
- Lidt friskrevet parmesan
- Lidt balsamicoglaze
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stk æg
Instruktioner
- I opslaget er der en kort video, der viser hvor nemt det er at lave den lækre butterdejstærte / pizza.
- Varm ovnen op til 200 grader
- Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, fold en kant på 1 cm hele vejen rundt, pres med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
- Fordel den revne mozzarella eller røde cheddar over bunden og fordel de fintsnittede rødløg eller forårsløg henover osten og bunden sættes ind i den varme ovn i ca 20 minutter indtil bunden er sprød og gennembagt.
- Steg imens ferskenbådene i lidt smør. De skal kun have ganske få minutter på hver side.
- Har du ikke en færdiglavet balsamicoglaze er den den at lave. Hæld lidt balsamicoeddike i en kasserolle eller lille pande, krydr med et nip flagesalt og lidt friskkværnet peber og kog den ind til den blir tyk og cremet. Rør i den ofte, så den ikke brænder sig fast på bunden.
- Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og fordel ruccola henover den smeltede ost, herefter skinken og de smørstegte ferskner. Slut af med et drys ristede pinjekerner og den lækre balsamicoglaze.
- Server butterdejstærten / pizzaen lun som en alm pizza eller brug den som appetizer, forret, tapas eller frokostanretning.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Jeg serverer den til frokost med en blandet salat, men den fungerer naturligvis også fint som et aftenmåltid, hvis du laver lidt ekstra, så alle blir mætte. Men oplagt er tærten også som appetizer, forret eller som en del af en tapasanretning.
Det er nemt at variere fyldet alt efter, hvad du lige har lyst til og måske også efter årstiden. Nu hvor det er sommer, synes jeg det er lækkert at afslutte tærten med lidt smørristede ferskner og en cremet balsamico-glaze.
Prøv også: Galette med kartoffel og to slags ost eller hvad med Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej
Butterdejspizza med ost, seranoskinke og grønt
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!