Butterdejstærte (eller pizza) med skinke og smørstegte ferskner
Antal 1stk
Ingredienser
1stkfærdig butterdej
2håndfulderevet mozzarella eller rød cheddar
1stkrødløg - fintsnittet(Alternativ 2 forårsløg, der snittes fint.)
2håndfulderuccolasalat
4-5skiverserano- eller parmaskinke
1stkfersken skåret i både
Lidtpinjekerner
Lidtfriskrevet parmesan
Lidtbalsamicoglaze
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1stkæg
Tilberedning
I opslaget er der en kort video, der viser hvor nemt det er at lave den lækre butterdejstærte / pizza.
Varm ovnen op til 200 grader
Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, fold en kant på 1 cm hele vejen rundt, pres med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
Fordel den revne mozzarella eller røde cheddar over bunden og fordel de fintsnittede rødløg eller forårsløg henover osten og bunden sættes ind i den varme ovn i ca 20 minutter indtil bunden er sprød og gennembagt.
Steg imens ferskenbådene i lidt smør. De skal kun have ganske få minutter på hver side.
Har du ikke en færdiglavet balsamicoglaze er den den at lave. Hæld lidt balsamicoeddike i en kasserolle eller lille pande, krydr med et nip flagesalt og lidt friskkværnet peber og kog den ind til den blir tyk og cremet. Rør i den ofte, så den ikke brænder sig fast på bunden.
Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og fordel ruccola henover den smeltede ost, herefter skinken og de smørstegte ferskner. Slut af med et drys ristede pinjekerner og den lækre balsamicoglaze.
Server butterdejstærten / pizzaen lun som en alm pizza eller brug den som appetizer, forret, tapas eller frokostanretning.