En rigtig lækker snack!
Jeg er vild med sprøde mandler og de må meget gerne være tilsat smag i den mere spicy ende af skalaen.
Mandlerne bruger jeg som topping i både salater og som snack, når lækkersulten melder sig og jeg har derfor altid flere slags, der står klar i glas med tætsluttende låg.
Dagens opskrift er lidt anderledes fordi mandlerne først lægges i en lage og derefter tørres i ovnen, men de er super lækre og smager skønt til en kølig drink på terrassen.
I opskriften er mandlerne smuttet, men du kan sagtens undlade at smutte dem – det ændrer ikke på smagen, men gør mandlerne lidt mørkere under tørringen i ovnen.
Mandlerne tager smag af lagen og det kan være fristende at forlænge trækketiden for derved at få endnu mere smag, men pas på de ikke trækker for længe og dermed bliver meget bløde. Det vil blot forlænge den efterfølgende tørretid i ovnen uden at give mere smag.
Rigtig god fornøjelse!
Ristede mandler med citron og flagesalt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 gram smuttede mandler
- 1 stor økologisk citron (både skal og saft)
- 2 spsk rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 1 spsk flagesalt
- Lidt friskkværnet peber
- Lidt chipotle chilikrydder (kan udelades)
Instruktioner
Sådan gør du:
- Start med at smutte mandlerne - overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem stå et par minutter, hvorefter de nemt kan smuttes
- Riv den økologiske citron og pres derefter saften ud af den
- Bland skal, saft, rapsolie, flagesalt, friskkværnet og chipotle sammen i en skål og vend de smuttede mandler i. Sørg for at alle mandler bliver coatede med blandingen
- Dæk dem til og stil dem på køl 4-5 timer
- Hæld lagen fra og fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Varm ovnen op til 125 grader og tør mandlerne i ca 1 time.Hold øje med dem og vend dem rundt engang imellem. Tager de for meget varme, må du sænke temperaturen lidt.
- Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af inden du hælder dem på glas med tætsluttende låg
- Rigtig god fornøjelse!