Uhmm saftig kylling i cremet sauce med smagen af Toscana.
Det er på en gang hurtig, nem og skøn aftensmad, hvor kyllingen ligger i en cremet sauce fyldt med soltørrede tomater, frisk basilikum og spinat – og så tar den kun 30 minutter at lave.
Kylling Toscana
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- Lidt olivenolie eller smør til at stege i
- Tørrede krydderier: Flagesalt, friskkværnet peber, oregano,
- Friske krydderurter: Basilikum og bredbladet persille
- 2-3 fed hvidløg – knust
- 1 spsk Dijonsennep
- ¼ ltr fløde – gerne piskefløde eller madlavningsfløde hvis du gerne vil spare på kalorierne
- Lidt hvidvin eller grøntsagsbouillon
- 1 stor håndfuld frisk spinat (husk at skylle den grundigt og duppe den tør)
- 1 lille håndfuld soltørrede tomater skåret på langs
Instruktioner
- Skær evt. kyllingebrysterne igennem på langs for at gøre dem fladere og dermed mindske stegetiden.
- Varm olie op i en dyb stegepande/stegegryde og brun kyllingestykkerne på begge sider, så de får en fin stegeskorpe.Sænk varmen og steg dem videre i 5 minutter – tag dem over på en tallerken og dæk dem til.Vigtigt: Panden skal IKKE vaskes af, da stegeresterne gir god smag til saucen
- Hæld bouillon/vin på panden og lad det simre et par minutter, så stegeresterne fra kyllingen løsner sig.
- Tilsæt fløde, soltørrede tomater og spinat og lad spinaten falde lidt sammen.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i stegepanden og lad retten simre indtil kyllingen er gennemstegt og saucen er reduceret en smule.
- Tilsæt basilikum og smag retten til med flagesalt og friskkværnet peber.Pynt med frisk bredbladet persille og basilikumsblade.
- Server med en blandet salat, løse ris, pasta eller groft brød.Rigtig god fornøjelse!
TIP: Skal det gå ekstra hurtigt, kan du skære dine kyllingebryst igennem på langs, så de bliver fladere og dermed også bliver hurtigere gennemstegt.
Du kan servere den med en stor blandet salat, pasta, ris eller lige det du kan lide og alt efter hvilken kostretning du spiser. Spiser du Lchf eller vil du bare gerne spare på de stivelsesholdige fødevarer, kan du med fordel bruge en fuldfed piskefløde eller kokosmælk og servere f.eks. dampede eller stegte broccolibuketter som tilbehør.
Måske du også kan lide denne skønne kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater.
Vil du se mere….?
Vi spiser rigtig meget kylling her hos os. Derfor vil du også finde mange opskrifter, hvor der indgår kylling. Prøv at se under OPSKRIFTER og kig under fanen med KYLLING/FJERKRÆ – og bliv inspireret.
Her får du lige et par direkte links til mine favoritter:
Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling
Taco med kylling og grønt – nem og sund fastfood