I dag får du opskriften på en virkelig lækker alt-i-en-pande med masser af dejlig smag, saftig kylling og blomkålsris. Ja, jeg ved det godt. Blomkål deler vandene og nogle kan bare ikke forliges med dem.
Er du blandt dem, der bare ikke kan lide hverken blomkål- eller broccoli, kan du uden problemer bruge ris, pasta, couscous eller bulgur. Det eneste du så bliver nødt til at gøre er, at du koger dem forinden og så blander det med kylling og ranch saucen inden det hele gratineres i ovnen.
Kylling og blomkål i cremet ranch sauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Ranch sauce:
- 2 dl madlavningsfløde eller alm fløde hvis du spiser low carb
- ½ bæger Philadelphia naturel
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk cayennepeber
- 2 spsk purløg – fintsnittet
- 2 spsk bredbladet persille – fintsnittet
- 2 spsk dild – fintsnittet
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Til kyllingefadet:
- 100 gram bacon skåret i tern
- 2 stk bananskalotteløg eller 1 alm løg – fintsnittet
- 350 gram kyllingebryst skåret i tern
- 1 stk blomkålshoved – ca 700 gram – grofthakket
- 1 håndfuld friskrevet ost – jeg bruger Gouda
- ½ håndfuld friskrevet parmesan
Drys:
- Lidt friske krydderurter – fintsnittede
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Rist baconstykkerne sprøde på en tør pande. Løft dem over på et stykke køkkenpapir indtil de skal bruges.Panden skal IKKE vaskes af for stegerester. De gir dejlig smag til resten af retten.
- Steg kyllingestykkerne og når de har taget farve, sænkes varmen og rødløg og blomkål tilsættes og steges med under jævnlig omrøring.
- Ingredienserne til saucen blendes og smages til med flagesalt og friskkværnet peber. Hæld den hen over kylling/blomkålblandingen og fordel den revne ost henover.
- Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 15-20 minutter til overfladen er gylden og osten er smeltet.Tip: Når halvdelen af tiden er gået, kan du hæve temperaturen hvis overfladen på retten ikke er begyndt at tage farve.
- Tag fadet ud af den varme ovn og drys med friske krydderurter og halvdelen af de sprøde bacontern. Resten sættes med ind på bordet i en lille skål.Server gerne med en grøn salat som tilbehør.
De her fad- og pande retter er guld værd i en travl hverdag, hvor det gerne må gå lidt nemt og hurtigt. Og så kan de varieres i nærmest det uendelige – og smagene blander sig så dejlig mellem hinanden. Det er både nemt, lækkert og en rigtig god måde til at undgå madspild.
Med de stigende madpriser, er det ikke længere kun en god ide at undgå madspild pga vores miljø. Det er alt, alt for dyrt at smide madvarer ud. Samtidig får flere og flere øjnene op for, at der er penge at spare, ved at skære ned på de animalske produkter og bruge frugt og grønt, der er i sæson.
Og her kommer så fad- og panderetterne ind i billedet. De er hurtige at lave, nemme at gå til og egner sig så godt til at få brugt grøntsagsrester, ostehumpler og spare på kødet – eller helt udelade det. Perfekt hverdagsmad til hele familien.
Er du vild med nemme hverdagsretter, hvor alt kan laves i et fad? Så finder du inde under fanen med kylling/fjerkræ en lang række af sådanne opskrifter.
Prøv f.eks. Italienske kødboller i tomatsauce (kan laves med kylling, lam, okse eller svinekød), Græsk kyllingefad, eller hvad med Pasta risoni med kylling og svampe .