Kylling er ofte på menuen herhjemme og med god grund, for den kan varieres i det uendelige og så er det hurtigt at lave en virkelig smagsfuld aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Denne gang har jeg lavet en rigtig lækker, cremet sauce, der koges ind så alle krydderier rigtig kommer til deres ret. Du kan selv spice den op eller ned og er der familiemedlemmer, der ikke er vilde med oliven, så kan de bare serveres i en skål ved siden af.
Retten her kan du servere sammen med en stor blandet salat, pasta, sorte ris, bulgur osv.
Lav gerne en dobbeltportion, sĂĄ der er til en bowl dagen efter eller frys den ned i en plastbeholder. SĂĄ er der nem aftensmad pĂĄ en travl hverdag.
Prøv også opskriften på: kyllingegryde med spinat og soltørrede tomater
Kylling med sorte oliven i cremet tomatsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 2 stk finthakket løg
- 2-3 fed knuste hvidløg
- 1 bundt frisk basilikum (gem nogle til pynt)
- 1 dåse tomatpuré
- 2 spsk soltørrede tomater – grofthakkede
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 1.5 dl vand
- 2.5 dl fløde (Evt. madlavningsfløde)
- 1-2 hĂĄndfulde sorte oliven
- Lidt olivenolie til stegning
- Lidt salt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Krydr kyllingebrysterne pĂĄ begge sider med salt og peber
- Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie i en dyb pande. Sæt de brunede kyllingebryster til side.
- Sauter løg og hvidløg et par minutter til de bliver klare og tilsæt tomatpure, finthakkede soltørrede tomater, lidt grøntsagsbouillon, fløde og nogle grofthakkede basilikumsblade.
- Kog saucen godt igennem og tilsæt kyllingebrysterne og læg låg eller staniol henover.
- Pynt med de sorte kalamata-oliven og friske basilikumsblade.Server med sorte ris eller et andet fuldkornsprodukt og gerne en stor blandet salat.