Søde kokostoppe dyppet i mørk chokolade og hindbærdrys….
Selvom man har besluttet at skære mel og sukker ud af kosten, eller i hvertfald skære det ned til et absolut minimum, behøver det ikke være slut med lidt sødt og lækkert til kaffen.
Det er de her kokostoppe et bevis på og de er både lette at lave og holder sig fint på køl et par uger. Så er der altid lidt lækkert, når lækkersulten melder sig.
Kokostoppe med mørk chokolade og hindbærdrys
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 gram revet kokos
- 100 gram kokosolie
- 4 spsk Sukrin Gold
- 1 spsk Kokossukker
- 3 bægre pasteuriserede æggehvider
- 100 gram mørk chokolade min. 72%
- Lidt frysetørrede hindbær
Instruktioner
Sådan gør du
- Tænd ovnen – 160 grader varmluft
- Pisk æggehviderne stive sammen med sukrin gold og kokossukkeret
- Smelt kokosolien og vend den derefter sammen med den revne kokos
- Vend forsigtigt æggehviderne med kokosmelblandingen
- Form 14 kokostoppe med en ske eller hænderne
- Sæt dem på en bageplade beklædte med bagepapir
- Bag dem i ca 10 minutter
- Lad dem køle af og smelt chokoladen over vandbad
- Dyp bundene af kokostoppene i den smeltede chokolade og derefter i frysetørrede hindbær
- Lad dem tørre liggende på bagepapiret
- Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl, hvor de fint holder sig et par uger
- Rigtig god fornøjelse!
Low carb
Opskriften går som low carb fordi den ikke indeholder traditionel sukker og heller ingen mel. Den indeholder altså ikke mange kulhydrater og også langt færre kalorier end traditionelle kokostoppe, men er du i et vægttabsforløb skal du være obs på, at begrænse indtaget af kager og desserter også selvom de hedder lchf, keto eller low carb.
Opskriften kommer herunder – rigtig god fornøjelse!