Dejlig ovnret
Dejlig nem og lækker aftensmad, hvor det hele tilberedes i et og samme fad.
Jeg er helt vild med kartofler – og flødekartofler især, så derfor får du i dag en variation over temaet – men i en lidt sundere udgave, hvor der er tilsat ekstra grønt og så er der skruet lidt ned for fløden.
Kartoffelfad med italienske kødboller
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til kartoffelfadet:
- 800 gram kartofler – rengøres eller skrælles
- Lidt olivenolie
- 1 stor rød snackpeber – fintsnittet
- 1-2 stk rødløg – fintsnittede
- 2 stk forårsløg – fintsnittede
- 2 stk grøntsagsbouillonterninger
- 3 dl kogende vand
- 2 dl Madlavningsfløde
- 2 tsk sennep
- Lidt salt, friskkværnet peber, frisk timian eller rosmarin (fintsnittet)
Til de italienske kødboller:
- 450 gram hakket oksekød (Du kan også bruge kylling, svine/kalv eller lam)
- 1 stk æg
- 2 spsk rasp (Du kan IKKE bruge pankorasp)
- 50 gram friskrevet parmesan
- Lidt salt, friskkværnet peber, frisk timian eller rosmarin (fintsnittet)
- 1 tsk grov sennep
Forslag til tilbehør:
- En enkel grøn salat eller lidt lækkert brød f.eks. focaccia
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader og snit kartoflerne i papirstynde skiver på mandolinjern eller med skarp kniv.
- Smør et stort ildfast fad med lidt olivenolie og læg kartoflerne ned i fadet sammen med de fintsnittede grøntsager og lidt friske krydderurter. Vend dem rundt, så de fordeles imellem hinanden.
- Rør grøntsagsbouillonterningen ud i det kogende vand og hæld den over kartoffel/grøntsagsblandingen og sæt fadet ind i den varme ovn i 30 minutter.Lav imellemtiden kødbollerne klar.
Sådan laver du de italienske kødboller:
- Rør farsen med æg, rasp, sennep, friskrevet parmesan, salt, peber og friske krydderurter. Form til små kødboller.
Sådan færdiggør du retten:
- Rør madlavningsfløden med sennep, lidt salt og friskkværnet peber.
- Tag fadet ud af ovnen, fordel kødbollerne ovenpå kartoflerne og grøntsagerne og fordel herefter flødeblaningen henover.
- Sæt fadet tilbage i ovnen i ca 15 minutter til kødbollerne er færdigbagte og kartoflerne møre.Tip: Får de for meget farve, kan du dække fadet løst til med staniol.
- Nyd retten som den er eller server med en hel enkel grønt salat og eller lidt lækkert brød ved siden af.
- Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der sker herinde på bloggen.Direkte link til min Instagram: https://www.instagram.com/majspassion
Videoopskrift
Tip til opskriften
Det er vigtigt, at du skærer kartoflerne meget tyndt, da de ellers får svært ved at blive møre. Lettest er det, hvis du bruger et mandolinjern, men en skarp kniv kan sagtens gøre det. Jeg har foruden kartoflerne brugt rødløg, forårsløg og rød peber. De kan sagtens udskiftes med andre grøntsager alt efter, hvad du lige har liggende i grøntsagsskuffen.
Vild med kartofler…?
Er du også vild med kartofler – både de almindelige og søde? Så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med kartofler. Du får nogle direkte links herunder og vil du se flere opskrifter, kan du bare skrive “kartofler” i søgefeltet (uden ” “).
Kylling i fad med kartofler og citroner
Kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater
Hasselback kartofler med grøn pesto
Sommergryde med kylling, nye kartofler og friske ærter
Flødekartofler | Nem opskrift på de lækreste flødekartofler
Perfekte pommes frites – sprøde fritter uden olie