Julerødkål med æble og tranebær

opskrift på Julerødkål med æble og tranebær.

Rødkål er sund og dejlig spise året rundt både som rå i salater og tilberedt som tilbehør til frokost og aftensmad.

Hjemmelavet rødkål er let at lave og kan krydres alt efter, hvad den skal spises til. Min opskrift på julerødkål er krydret med julens klassiske krydderier som kanel og stjerneanis, og så har jeg tilsat æble og tranebær samt lidt appelsin. Den passer perfekt til alt lige fra and, gås og flæskesteg og går også fint til julefrokosten.

Julerødkål

Vær den første til at vurdere!
Hjemmelavet rødkål med æble, tranebær og julens krydderier. Nem opskrift der passer perfekt til julemaden
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk mellemstort rødkål
  • 1 stk æble
  • 80 gram tranebær
  • 25 gram smør
  • Lidt olivenolie
  • 1 stk appelsin – fintrevet skal og saften
  • 2 dl tranebærjuice eller ribssaft
  • 50 gram rørsukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 tsk fint salt

Instruktioner

  • Hop op i selve opslaget og se min how-to-video af julerødkålen
  • Fjern de yderste blade fra rødkålen og snit den i kvarte. Snit herefter bladene på tværs så de blir i strimler. Skær stokken og de nederste hvide dele bort.
    Pas på ikke at snitte for fint, da rødkålen så kan koge helt ud.
  • Smelt smør i en tykbundet gryde og steg rødkålen 5-10 minutter til den er blød og blank.
  • Tilsæt sukker, kanelstang, stjerne anis, laurbærblade, salt, æblecidereddike og tranebærjuice. Riv appelsinskal ned i rødkålen og pres saften fra en halv appelsin ned i rødkålen. Sæt låg på og sænk varmen og lad rødkålen simre i ca 1 time.
    Kogetiden afhænger af, hvor fint eller groft du har snittet rødkålen.
  • Hold øje med rødkålen, så den ikke får for meget. Rødkål må gerne have lidt bid.
    Oplever du, at den mangler væde, tilsættes lidt ekstra tranebærjuice.
    Tag kanelstang, stjerneanis og laurbærblade op, når rødkålen er færdigkogt.
  • Lav gerne rødkålen dagen i forvejen, så smagene rigtig kan sætte sig.
    Skal rødkålen opbevares mere end 3 dage på køl, så er det en god ide at skole glassene, så du er sikker på, at de er helt rene.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Julerødkål - Rødkål med æble, tranebær og julekrydderier
Rødkål med æble, tranebær og julekrydderier
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments