Jule-foccacia

Sødt jule-foccacia – Luftigt og lækkert

Luftigt og lækkert foccacia-brød med dejlig smag fra grøn pesto og fint pyntet som et juletræ med friske salvie- eller rosmarinkviste og små cherrytomater eller friske tranebær, så det passer perfekt til julebordet. Jule-foccacia smager også dejligt som tilbehør til en skål varm suppe i de kolde vintermåneder.

Jule-focaccia med pynt som et juletræ

Jule-foccacia

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på fint hjemmelavet foccacia-brød der passer perfekt til julebordet. Pyntet som juletræ og bagt i bradepande.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer

Ingredienser

  • 500 g lunkent vand
  • 25 g gær
  • Evt 20 g tørret surdej (kan udelades)
  • 1 spsk flydende honning
  • 500 g pizzamel
  • 15 g fint salt
  • 2 spsk olivenolie

Pynt:

  • grøn pesto
  • olivenolie
  • små cherrytomater (eller friske tranebær)
  • frisk salvie (eller friske rosmarinkviste)
  • flagesalt (Du kan ikke bruge fint salt eller groft salt som drys.)

Instruktioner

  • Rør alle ingredienser UNDTAGEN olie og salt grundigt sammen, så der ingen melklumper er tilbage. Dæk skålen med en plasticbadehætte eller stor pose og lad det hele stå 30 minutter.
  • Start røremaskinen op igen og rør nu fint salt og olien grundigt ind i dejen. Lad maskinen køre på max hastighed indtil dejen slipper skålens kanter.
  • Dæk skålen til igen og lad den hæve et lunt sted 2 timer. Herefter kan du vælge at sætte dejen til koldhævning min. 8 timer på køl.
  • Hvis du koldhæver dejen, så tag den ud 2 timer før du skal bruge den, så den opnår stuetemperatur.
  • Hæld dejen over i en bradepande beklædt med bagepapir. Stil den et lunt sted og lad den hæve 1 time.
  • Varm ovnen op til 230 grader (alm ovn).
  • Rør lidt ekstra olivenolie ind i pestoen og fordel den over dejen. Tryk med fingrene som huller i dejen uden at de rører bunden.
  • Hvis du vil lave juletræet som på fotoet, så er kan du både bruge små cherrytomater eller tranebær og du kan bruge både salvieblade eller rosmarinkviste. Smør salvie- eller rosmarinkviste med lidt olivenolie inden de lægges på dejen. På den måde undgår du at de svides.
  • Drys med lidt flagesalt (ikke groft eller fint salt) inden du sætter bradepanden ind i den godt opvarmede ovn.
  • Mit brød fik 30 minutter, men hold lidt øje med dit brød for ovne varmer meget forskelligt. Oplever du at dit brød ikke tager farve nok i den sidste del af bagningen, må du skrue lidt op for temperaturen. Eller blir det for mørkt, kan du dække det med lidt staniol. Brødet skal være gyldent til den lyse side.

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Andre dejlige juleopskrifter

Juleboller
Juleboller – Nem opskrift på de bedste hjemmelavede boller til jul med dejlig smag af julekrydderier som kardemomme og appelsin og lækkert fyld.
Se opskriften her
Juleboller - Store bløde boller med julekrydderier
Stjernebrød med nutella
Nem og lækker kage eller snack lavet med butterdej og fyld af nøddecreme og fintrevet appelsinskal
Se opskriften her
Stjernebrød eller nutellastjerne med butterdej og nøddecreme
Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme
Nem og lækker opskrift på de populære vafler bagt i et hjertevaffeljern. Dejen tilsættes vaniljesukker og kardemomme og de friskbagte vafler serveres lige fra vaffeljernet med en dejlig brombærcreme til.
Se opskriften her
Jule-focaccia med pynt som et juletræ

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments