flagesalt (Du kan ikke bruge fint salt eller groft salt som drys.)
Tilberedning
Rør alle ingredienser UNDTAGEN olie og salt grundigt sammen, så der ingen melklumper er tilbage. Dæk skålen med en plasticbadehætte eller stor pose og lad det hele stå 30 minutter.
500 g lunkent vand, 25 g gær, Evt 20 g tørret surdej (kan udelades), 1 spsk flydende honning, 500 g pizzamel
Start røremaskinen op igen og rør nu fint salt og olien grundigt ind i dejen. Lad maskinen køre på max hastighed indtil dejen slipper skålens kanter.
2 spsk olivenolie, 15 g fint salt
Dæk skålen til igen og lad den hæve et lunt sted 2 timer. Herefter kan du vælge at sætte dejen til koldhævning min. 8 timer på køl.
Hvis du koldhæver dejen, så tag den ud 2 timer før du skal bruge den, så den opnår stuetemperatur.
Hæld dejen over i en bradepande beklædt med bagepapir. Stil den et lunt sted og lad den hæve 1 time.
Varm ovnen op til 230 grader (alm ovn).
Rør lidt ekstra olivenolie ind i pestoen og fordel den over dejen. Tryk med fingrene som huller i dejen uden at de rører bunden.
grøn pesto, olivenolie
Hvis du vil lave juletræet som på fotoet, så er kan du både bruge små cherrytomater eller tranebær og du kan bruge både salvieblade eller rosmarinkviste. Smør salvie- eller rosmarinkviste med lidt olivenolie inden de lægges på dejen. På den måde undgår du at de svides.
små cherrytomater, frisk salvie
Drys med lidt flagesalt (ikke groft eller fint salt) inden du sætter bradepanden ind i den godt opvarmede ovn.
flagesalt
Mit brød fik 30 minutter, men hold lidt øje med dit brød for ovne varmer meget forskelligt. Oplever du at dit brød ikke tager farve nok i den sidste del af bagningen, må du skrue lidt op for temperaturen. Eller blir det for mørkt, kan du dække det med lidt staniol. Brødet skal være gyldent til den lyse side.