Nem spread med bagt peberfrugt
Er du også med på hummusholdet, vil du helt sikkert elske den her skønne spread.
De bagte peberfrugter gir en skøn sødmefyldt smag til den klassiske hummus – og se lige den lækre farve!
Hummus med bagte peberfrugter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 store snackpebre befriet for kerner
- 1 papbrik kikærter drænet for væde (230 gram) (Gem lidt af væden til at køre hummus'en lind med)
- 2 spsk tahin
- ½ dl rigtig god olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika (bruger du en stærk paprika, så start med lidt og tilføj ekstra om nødvendigt)
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber og 1 nip chiliflager eller cayennepeber
- 1 stk lime (eller lille godt moden citron)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.Skær de røde snackpeber/peberfrugter igennem og fjern kernerne.Læg dem med snitfladerne nedad på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade med din håndflade.Bag dem i ca 30 minutter. De må gerne få brune pletter på oversiden, men må ikke blive sorte (så skal du skrue ned for temperaturen)De bagte peberfrugter tilberedes MED skindet på, så derfor er det vigtigt, at eventuelle sorte pletter undgåes eller fjernes.
- Læg de bagte peberfrugter op i blenderglasset sammen med olivenolie, tahin, hvidløgsfed, krydderier, limesaft og de godt drænede kikærter.
- Kør til en nogenlunde jævn spread. Her kan du selv bestemme, hvordan du ønsker konsistensen. Skal den være grov stopper du naturligvis tidligere og ønsker du en mere blød og ensartet konsistens tilsætter du evt lidt af væden fra kikærterne.
- Server dem god olivenolie henover og pynt gerne med lidt friske krydderurter, spiselige blomster og evt sorte oliven.Stil gerne lidt lækkert friskbagt brød som f.eks. grissini, sorte oliven f.eks. bagte sorte oliven og ost i tern ind ved siden af.
- TIP: Prøv hummus med bagt peberfrugt i en lækker sandwich
- Rigtig god fornøjelse!
Nem at lave….
Hummus kan købes færdiglavet i stort set alle dagligvarebutikker og du kan sagtens være heldig at finde en rigtig lækker en af slagsen.
Alligevel vil jeg anbefale dig, bare engang imellem, at lave dine egen. Det er super nemt og du kan smage den til, så den lige netop smager, som du ønsker det.
En måde at gøre det ekstra nemt at lave hummus, er at bruge færdige kikærter på dåser eller papbrikker. De er helt på højde med de tørrede, der først skal udblødes og koges. Så jeg bruger efterhånden altid de færdiglavede – i hvertfald når der skal laves hummus.
Du kan bruge både snackpebre eller de klassiske røde peberfrugter. Vigtigst er, at de er røde. Jeg har prøvet med de grønne – og det går bare ikke. De bagte peberfrugter skal IKKE befries for skin – bare helt baduljen op i blenderen. Det er da nemt!
Hvad bruger man så lige hummus til…?
Hummus bruges ofte som en spread i f.eks. sandwich og pitabrød eller som en lækker dip til grøntsager, grissini eller som fyld i en salat/ buddhabowl.
Hvis du er vild med hummus, vil du måske have lyst til at prøve mine andre opskrifter:
Klassisk hummus, der er super nem at lave.
Edamamehummus, der er en mild og lækker hummus lavet på edamamebønner med den smukkeste grønne farve.
Opskriften på den lækre hummus med bagte peberfrugter kommer her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!