Havtaskekæber i svøb

sund og lækker aftensmad

Har du prøvet de lækre havtaskekæber…? Hvis ja, vil du helt sikkert glæde dig til dagens opskrift – hvis ikke, så har du noget virkelig lækkert til gode.

Havtaskekæberne finder du ikke i supermarkedernes kølediske. Du må en tur til fiskemanden eller en velassorteret fiskebil, hvor du som hovedregel også får det bredeste udvalg og den bedste kvalitet. Frisk fisk er nu bare bedst!

Havtaskekæber i svøb – sund og lækker aftensmad

Vær den første til at vurdere!
Havtaskekæber svøbt i seranoskinke og bagt i ovnen. Serveret med råstegte kartofler og ærtepure.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 800 gram havtaskekæber – de kan være meget forskellige i størrelsen.
  • 8 stk seranoskinke eller bacon
  • ½ bundt frisk dild
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • ½ stk økologisk citron – den fintrevne skal
  • Lidt god olivenolie

Ærtepure:

  • 500 gram ærter – må gerne være fra frost
  • 75 gram smør
  • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Råstegte kartofler:

  • 500-600 gram små kartofler – jeg foretrækker altid aspargeskartofler
  • Lidt smør og olivenolie til at stege dem i
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Pynt:

  • Lidt friske dildkviste
  • 1 håndfuld saltmandler – grofthakkede. Saltmandler kan efterhånden købes færdige i de fleste supermarkeder. (Lav dem selv sådan her: Varm lidt olivenolie op på en pande og rist mandlerne ved middel varme. De behøver ikke smuttes. Pas på de ikke får for meget og drys til sidst med lidt flagesalt.)

Instruktioner

  • Start med at rengøre kartoflerne og skær dem i mindre stykker hvis de er meget store. Jeg beholder skrællen på.
    Rist dem herefter på en pande ved middel varme i en kombination af smør og olivenolie.
    Tip: Vil du spare lidt på fedtstoffet, kan du med fordel koge kartoflerne først, lade dem dryppe godt af og derefter riste dem med ganske lidt smør/olivenolie på panden.
  • Kog ærterne ganske kort, hæld vandet fra men gem lidt at kogevandet til at justere konsistensen af pureen med.
    Tilsæt lidt smør og brug gerne en stavblender til at mose ærterne med. Juster konsistensen og smagen med citronsaft, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt af kogevandet.
    Sæt låg på og stil den til side til servering.
  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Med en skarp kniv fjernes de grå hinder på havtaskekæberne – eller få fiskemanden til at gøre det.
  • Da de svøbes i seranoskinke undlader jeg at salte fisken.
  • Havtaskekæber kommer i meget forskellige størrelser. Er de små lægger jeg dem to og to hvorefter jeg vikler en skive seranoskinke omkring.
    Læg dem over på den bageplade beklædt med bagepapir.
    Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter deres størrelse. Pas på de ikke får for meget – overtilberedt fisk er bare så ærgerligt!
  • Anret på varme tallerkner med en skefuld af den varme ærtepuré, top med havtaskekæber i svøb og drys med saltmandler, fintrevet citronskal og friske dildkviste.
    Server de råstegte kartofler ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge MAJSPASSION på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.
    Jeg blir glad hvis du laver mine opskrifter og tagger mig, så jeg kan følge lidt med hos dig også.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg er meget kræsen med mine leverandører og især når det handler om fisk. Her skal fisken bare være helt i top med kvalitet, friskhed og ikke mindst bæredygtigt fiskeri. Netop derfor er jeg enormt glad for min fiskekasse fra Friskfangetfisk.dk der har til huse i Hvide Sande. Det er så hyggeligt, når jeg modtager en sms, der starter med “Ohøj, vi er ved at hive dine fisk i land….”. Så ved jeg, at der snart leveres lækker frisk fisk til sund og lækker aftensmad.

De lækre havtaskekæber jeg bruger i dagens opskrift er netop derfra – og jeg siger dig – det var et kæmpe hit!

Tilbehør til havtaskekæber…..

I dag har jeg valgt at svøbe kæberne i seranoskinke og herefter stege dem i ovnen. Du kan også bruge bacon, men jeg er mere til den tynde og knap så fede seranoskinke. Den blir dejlig sprød og så er fisken inden i dejlig saftig og får smag fra skinken. Bare nemt og lækkert!

Tilbehøret blev i dag råstegte kartofler med salte mandler og ærtepure.

Jeg er ret vild med kombinationen af fisk og ærtepure eller moshy peas, som englænderne kalder dem. Derfor var det også nærliggende at servere de saftige havtaskekæber på den måde.

Nu hvor vi er godt igang med efteråret, vil det også være naturligt at servere en dejlig rodfrugtmos med knoldselleri, kartofler, smør og masser af bredbladet persille. Det tror jeg faktisk, jeg vil næste gang jeg får fingrene i havtaskekæber.

Mere fisk….?

Fisk og skaldyr er blandt mine favoritter til at sørge for sund og lækker aftensmad til min familie. Er du også vild med fisk, vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter med fisk og skaldyr. Her komme nogle links:

Varmrøget lakseburger

Tortillas med fisk og kålslaw

Bagt fisk i ostesauce

Laksefad med masser af grønt

Fish and chips

Honningbagt laks med nøddeknas

Laksefad, laks med spinat og kartofler

….og mange flere, når du inde under opskrifter kigger under fanen med FISK/SKALDYR.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments