Store saftige hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce og sprød bacon
Store saftige hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce og sprød bacon på toppen – det er bare dejlig mormormad!
Hakkebøffer er altid et hit og med den cremede champignonsauce og den sprøde bacon, er den en af de opskrifter, som min familie altid efterlyser til vores fælles familiemiddage.
Prøv også opskriften på Hakkebøf i fad med bacon og grønt i cremet paprika flødesauce
Hakkebøffer i fad med champignonsauce og sprød bacon
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 700 gram hakket oksekød
- 125 gram bacon i skiver
- 300 gram champignoner skåret i skiver
- 1 bundt forårsløg – fintsnittede (gem lidt af toppene til drys)
- 1 stort gult løg – groftsnittet
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 2.5 dl piskefløde (Kan erstattes af madlavningsfløde)
- 3 dl oksebouillon (kogende vand plus terning)
- 1 spsk smør til at stege i
- Evt Lidt olivenolie til at stege i
- 2 spsk hvedemel
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Evt lidt madkulør
- Evt lidt ribsgele til at smage til med
- Lidt persille – fintsnittet (som drys)
Instruktioner
- Form det hakkede oksekød til 4 store bøffer, der krydres med salt og friskkværnet peber.
- Varm olivenolie op på panden og brun bøfferne godt af på begge sider. Læg dem herefter over på en tallerken. De skal ikke tilberedes færdige nu, det blir de senere i champignonsaucen.
- Steg bacon gylden og sprød i stegersterne, hvorefter den lægges over på køkkenrulle. Den skal først bruges til sidst som pynt.
- Steg champignoner i stegeresterne evt med en klat smør. De skal steges gyldne ved god varme til de har smidt væden.
- Herefter tilføjes løg, hvidløg og forårsløg (husk at holde lidt af toppene fra forårsløgene tilbage til drys) og det steges godt igennem til løgene er klare.
- Drys hvedemel over, vendt det godt igennem og lad det stege med et minuts tid
- Tilsæt nu oksebouillon og fløde og lad saucen komme i kog hvorefter hakkebøfferne lægges ned i saucen.
- Du kan nu vælge at færdiggøre retten på komfuret eller sætte panden i ovnen.Jeg foretrækker at færdiggøre retten på komfuret, da bøfferne har en ret kort tilberedningstid.Foretrækker du at færdiggøre dem i ovnen skal du bage dem i en 200 grader (alm ovn) i ca 15-20 minutter alt efter, hvor tykke bøfferne er formet.Ved større portioner eller har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, hælder du først saucen og lægger derefter bøfferne over i et ildfast fad.
- Smag saucen til og juster med salt, friskkværnet peber og evt lidt ribsgele.Ønsker du en mørkere farve kan du tilsætte et par dråber saucekulør.
- Inden servering drysses med fintsnittet persille og lidt af toppene fra forårsløgene og den sprøde bacon fordeles ligeligt ovenpå hakkebøfferne.
- Server med kartoffelmos, kartoffel sne, hasselback kartofler, sprøde kartoffel twistere, løse ris, pasta eller en dejlig blandet salat.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Hakkebøfferne brunes godt af på panden, løftes af hvorefter champignonsaucen laves i samme pande. Så lægges bøfferne tilbage i saucen, hvor de tilberedes færdig enten på komfuret eller i ovnen.
Jeg foretrækker at færdiggøre retten på komfuret, da hakkebøfferne har så kort tilberedningstid. Så er det næsten spild af tid og energi at varme ovnen op. Men skal du lave en større portion, så lægger du det hele over i et ildfast fad og sætter det i ovnen. Jeg har skrevet tilberedningstid ind i opskriften for både ovn og komfur.
Alt efter årstiden nyder vi en dejlig portion kartoffel sne som tilbehør, hvis det er vinter eller en stor blandet salat om sommeren. Hasselback kartofler og de sprøde kartoffel twistere er altid et hit uanset årstiden.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!