Hakkebøffer i fad med champignonsauce og sprød bacon
Antal 4personer
Ingredients
700gramhakket oksekød
125grambacon i skiver
300gramchampignoner skåret i skiver
1bundtforårsløg - fintsnittede (gem lidt af toppene til drys)
1stortgult løg - groftsnittet
2fedhvidløg - fintsnittede
2.5dlpiskefløde(Kan erstattes af madlavningsfløde)
3dloksebouillon (kogende vand plus terning)
1spsksmør til at stege i
Evt Lidtolivenolie til at stege i
2spskhvedemel
Lidtsalt og friskkværnet peber
Evt lidtmadkulør
Evt lidtribsgele til at smage til med
Lidtpersille - fintsnittet (som drys)
Tilberedning
Form det hakkede oksekød til 4 store bøffer, der krydres med salt og friskkværnet peber.
Varm olivenolie op på panden og brun bøfferne godt af på begge sider. Læg dem herefter over på en tallerken. De skal ikke tilberedes færdige nu, det blir de senere i champignonsaucen.
Steg bacon gylden og sprød i stegersterne, hvorefter den lægges over på køkkenrulle. Den skal først bruges til sidst som pynt.
Steg champignoner i stegeresterne evt med en klat smør. De skal steges gyldne ved god varme til de har smidt væden.
Herefter tilføjes løg, hvidløg og forårsløg (husk at holde lidt af toppene fra forårsløgene tilbage til drys) og det steges godt igennem til løgene er klare.
Drys hvedemel over, vendt det godt igennem og lad det stege med et minuts tid
Tilsæt nu oksebouillon og fløde og lad saucen komme i kog hvorefter hakkebøfferne lægges ned i saucen.
Du kan nu vælge at færdiggøre retten på komfuret eller sætte panden i ovnen.Jeg foretrækker at færdiggøre retten på komfuret, da bøfferne har en ret kort tilberedningstid.Foretrækker du at færdiggøre dem i ovnen skal du bage dem i en 200 grader (alm ovn) i ca 15-20 minutter alt efter, hvor tykke bøfferne er formet.Ved større portioner eller har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, hælder du først saucen og lægger derefter bøfferne over i et ildfast fad.
Smag saucen til og juster med salt, friskkværnet peber og evt lidt ribsgele.Ønsker du en mørkere farve kan du tilsætte et par dråber saucekulør.
Inden servering drysses med fintsnittet persille og lidt af toppene fra forårsløgene og den sprøde bacon fordeles ligeligt ovenpå hakkebøfferne.
Server med kartoffelmos, kartoffel sne, hasselback kartofler, sprøde kartoffel twistere, løse ris, pasta eller en dejlig blandet salat.