Smuk omelet…
Jeg “spiser” rigtig meget med øjnene, så når du ser et af mine madfotos, er det ikke bare lavet for det gode madfotos skyld. Maden skal være farverig og præsenteres smukt lige så vel, som den skal smage dejligt.
Gurkemeje omelet med sprød seranoskinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk æg
- ½ tsk gurkemeje
- 1 spsk Blandede friske krydderurter: Timian, rosmarin, salvie (fintsnittet). Gem evt et par salvieblade til pynt
- 2 store håndfulde champignoner skåret i kvarte
- 2-3 skiver XL Seranoskinke
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Pisk æggene med 2 spsk vand, gurkemeje, lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Rist først seranoskinken sprød og gylden på en varm pande.Er skinken meget fedtfattig kan du blive nødt til at stege den i et par dråber olivenolie eller en smule smør.Tag den af panden og læg den over på en tallerken på lidt køkkenpapir.Panden skal IKKE skylles af!
- Rist herefter svampene gyldne. Krydr med lidt flagesalt og friskkværnet peber og læg også dem over på tallerknen.
- Hæld æggemassen over på den varme pande. Når æggemassen har sat sig og er stivnet i bunden sænkes varmen og de friske krydderurter drysses ud på overfladen.Lad den stå ved svag varme indtil æggemassen også er stivnet på overfladen.
- Løft den over på en tallerken og pynt med friske salvieblade, den sprøde seranoskinke og de ristede svampe.
- TIP: Spiser du lchf eller keto kan du rive en rigtig ost henover den varme omelet inden du pynter med skinke og champignoner.
At præsentere maden, så den tager sig lækkert og indbydende ud, betyder ikke, at jeg står og pynter op med udskåret frugt og grønt, som man ser på visse eksotiske hoteller. Den slags siger mig absolut ingenting…..
Det er de små ting, som f.eks. i dag, hvor jeg til frokost ville lave en æggekage. Med ganske små midler blev den lige opgraderet på både smag og udtryk – se nedenfor hvordan.