Friterede himmerigsmundfulde…
Haps, haps…..det er svært at stoppe, når man først får begyndt på de her spicy banditter.
Er du vild med falafler, vil du ikke kunne modstå de her himmerigsmundfulde, der er dejligt sprøde udenpå og bløde, ostede og spicy inden i.
Gulerodsfalafler med halloumi
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til ca 15 stk alt efter hvor store du laver dem:
- 200 gram groftrevne gulerødder
- 250 gram Halloumi – groftrevet
- 1 håndfuld fintsnittet bredbladet persille
- 1 stk æg str L
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- Salt og friskkværnet peber
- Evt lidt Chipotle chili (hvis du gerne vil have dem spicy ellers kan du bare undlade chipotlen)
- 4 spsk hvedemel
- Olie der er velegnet til fritering
Instruktioner
Sådan gør du:
- Riv gulerødder på den grove side af rivejernet
- Riv Halloumi osten på den grove side af rivejernet
- Blandet gulerødder, ost, fintsnittet persille, hvedemel, æg og krydderier i en skål, så det bliver til en nogenlunden ensartet masse.Jeg bruger hænderne, det er nemt og tager bare et kort øjeblik.
- Hæld lidt olie i en tykbundet gryde. Den skal ikke være stor og olien behøver kun gå 4-5 cm op. Varm olien op indtil den kan syde omkring en tændstik.
- Tag en lille skefuld af blandingen og rul den til en kugle i hånden. Læg kuglen forsigtigt ned i den varme olie med skeen og form derefter den næste der også lægges derned.Når de er fint gyldentbrune på overfladen tages de op med en hulske. Mine får ca 3 minutter alt efter hvor varm olien er. De første skal ofte have lidt mere end de sidste, hvor olien er blevet mere varm.Læg dem over på køkkenrulle, hvor det overskydende fedt suges op.Server dem med friskbagte fladbrød og en lækker avocadocreme (opskriften finder du i selve indlægget)
- Rigtig god fornøjelse!
Den perfekte snack….
Hos os bruges gulerodsfalaflerne både som snack sammen med et godt glas øl eller som en del af et hovedmåltid sammen med friskbagte fladbrød/naan, salat og en god dip.
Valg af ost…
I langt de fleste af mine opskrifter, hvor der indgår ost – altså ost der skal smelte, bruger jeg Gouda, Rød Cheddar, Vesterhavs- eller Ravost – nåjh ja, eller den altidsnærværende Mozzarella (den må vi ikke glemme).
Men i dag vil jeg anbefale dig, at prøve Halloumi, som bare giver den perfekte smag og konsistens i gulerodsfalaflerne.
Halloumi er en cypriotisk madlavningsost, lavet på en kombination af ko-, gede- og fåremælk. Den har en mild og let saltet smag og vi kender den nok mest som en grillost.
Grill er nu kun en måde at anvende den skønne ost på og i dag får du så en anden mulighed. Min foretrukne måde, at anvende Halloumi på – og jeg håber du vil tage godt imod den.
Hvad kan du ellers bruge gulerodsfalaflerne til…?
Jeg laver gerne en tredobbelt portion, fordi de smager så skønt, at hapserierne allerede starter i det øjeblik de kommer op fra den varme olie. Så en enkelt portion er sjældent nok!
Hos os skal der gerne være nogle til overs til dagen derpå, hvor de enten blir spist til frokost eller aftensmad. Her lunes de blot i ovnen og serveres i lune fladbrød sammen med avocadocreme og friske spirer.
Nem avocadocreme….
Avocadokødet moses med en gaffel sammen med lidt citronsaft, lidt knust hvidløg, salt og friskkværnet peber. Vend det med lidt græsk yoghurt eller creme fraiche.
Er du vild med falafler, kan du prøve mine traditionelle falafler – de er også lækre!