100ggrahamsmel - fuldkornsmel(kan erstattes af hvedemel)
Ca 500ghvedemel
1spskgroft salt
Tilberedning
Rør gæren og honningen ud i det kolde vand.
6 dl koldt vand, 10 g gær, 2 tsk honning
Rør grahamsmel i og herefter lidt efter lidt hvedemelet. Dejen skal være som meget tyk grød, men skal stadig kunne røres i hånden. Rør til sidst saltet i.
100 g grahamsmel - fuldkornsmel, Ca 500 g hvedemel, 1 spsk groft salt
Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted 30 minutter, så gæren lige kommer igang. Herefter stilles den på køl natten over eller 12 timer.
Dag 2: Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet mens ovnen varmer op.
Start ovnen på 250 ℃ varmluft og sæt gryden med ind, så den blir varmet godt op. Jeg varmer den op 30 minutter.
Når ovn og gryde har den rette temperatur drysses lidt mel i bunden af gryden og dejen hældes ned i gryden og låget sættes straks på. Du kan ridse mønster i dejen med en skarp kniv inden du sætter låget på.
Sæt gryden ind i ovnen og bag brødet 30 minutter.
Fjern låget, skru temperaturen ned til 225 ℃ og bag brødet videre i ca 15 minutter til brødet er gennembagt og har fået en flot gylden overflade.
Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af på en bagerist. Grydebrød er fryseegnet!