Grydebrød – nem opskrift uden koldhævning

Grydebrød uden koldhævning

Endnu en opskrift på grydebrød – og hvorfor nu det?

Jo altså, jeg er jo ret glad for de her æltefrie opskrifter, hvor der bruges stretch and fold og så hæver dejen natten over i køleskabet. Det gir en virkelig lækker elastisk dej med masser af smag og de populære store lufthuller til f.eks. de populære manitobaboller og ciabattaboller.

MEN jeg ved også godt, at mange af jer ikke lige har tid og lyst til den lidt lange proces – og hvad så, når man står med lysten til at spise et friskbagt brød og ikke kan vente til i morgen?

Så til alle jer, kommer her en bag-sammedag-opskrift helt klassisk med frisk gær og hævning et par timer et lunt sted. Du får stadig et lækkert saftigt brød med sprød skorpe og dejlig smag. De store lufthuller må du så undvære. Er det et ok kompromis? Det håber jeg.

Er det første gang du skal bage grydebrød, så vil jeg anbefale dig at læse de nyttige tips, der kommer her nedenfor.

Nemt æltefrit grydebrød

Grydebrød

Vær den første til at vurdere!
Opskrift på et både hurtigt, nemt og virkelig lækkert brød med sprød skorpe og dejlig smag bagt i gryde. Denne opskrift skal IKKE koldhæves, men blot hæve et par timer et lunt sted.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 4 dl lunkent vand
 • 25 gram gær
 • 200 gram fint durummel
 • 300 gram hvedemel
 • 1.5 tsk fint salt
 • 1 spsk flydende honning eller sukker (Spiser du ikke sukker, kan det udelades)

Instruktioner

 • Jeg har delt en kort video af, hvordan jeg laver det dejlige grydebrød. Du finder den i selve opslaget.
  Verdens bedste grydebrød - skal hverken æltes eller koldhæves.
 • Rør gær og honning ud i det lunkne vand
 • Tilføj herefter melet lidt ad gangen og rør til sidst saltet ind.
  Jeg kører dejen på en røremaskine, det er lettest, men har du ikke en røremaskine kan du godt røre den i hånden.
 • Kør dejen indtil dejen slipper kanterne og bunden af røreskålen. Så dækker du dejen til og stiller den til hævning et lunt sted i 2-3 timer.
 • Sæt gryden ind i ovnen og tænd ovnen på 250 grader varmluft. Det er MEGET VIGTIGT at gryden er brandvarm inden du bager med den. Jeg varmer gryden op 30 minutter inden jeg skal bage i den. På den måde undgår jeg at dejen hænger fast i bunden af gryden.
 • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og stram den op til en stor fast bolle. (se video i opslaget).
 • Tag gryden ud af ovnen og læg dejen ned i gryden. HUSK: Du må ALDRIG smøre gryden!
  Har du lyst, kan du snitte eller klippe et mønster i dejen.
 • Sæt låget på og stil gryden tilbage i ovnen 30 minutter. Løft herefter grydelåget af og bag brødet yderligere 15 minutter til det får en smuk gylden og sprød overflade.
 • Jeg hælder forsigtigt brødet ud af gryden. Så undgår jeg at bræde hænderne på gryden meget varme sider.
  Lad brødet køle af på en rist inden du skærer i det.
  Grydebrød er fryseegnet!
 • Rigtig god fornøjelse!
  Nemt æltefrit grydebrød
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Men først lige et par nytte tips

Er du ikke vant til at bage grydebrød, så vil jeg anbefale dig at læse nedenstående tips. Det er super nemt og enkelt at bage grydebrød, men der er lige nogle meget vigtige ting, du bør vide inden du går igang, så du får succes med dit brød:

 1. Den gryde du bruger skal have låg og naturligvis kunne gå i ovnen. Jeg bruger altid en støbejernsgryde der er emaljeret. En alm støbejernsgryde fungerer helt på samme måde.
 2. Har du ikke sådan en gryde, kan du sagtens bage i en almindelig gryde. Men tjek lige, at der hverken er plastic eller træ på låg og gryde. At en støbejernsgryde er at foretrække, skyldes at den holder bedre på varmen.
 3. Det er MEGET vigtigt, at gryden og ovnen varmes op i minimum 30 minutter før bagning. Er gryden ikke ordentlig varm, vil dejen hænge fast i gryden.
 4. Du må ALDRIG smøre gryden! Så ikke noget med at smøre den med smør eller olie.
 5. Er du usikker på, om du kan få brødet ud af gryden, så kan du lægge dejen over på et stykke bagepapir og lægge det med ned i gryden. Men det burde ikke være nødvendigt, når blot gryden er brandvarm.

Sådan NU er du klar til at bage!

Nemt æltefrit grydebrød

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments