Tilføj herefter melet lidt ad gangen og rør til sidst saltet ind. Jeg kører dejen på en røremaskine, det er lettest, men har du ikke en røremaskine kan du godt røre den i hånden.
Kør dejen indtil dejen slipper kanterne og bunden af røreskålen. Så dækker du dejen til og stiller den til hævning et lunt sted i 2-3 timer.
Sæt gryden ind i ovnen og tænd ovnen på 250 grader varmluft. Det er MEGET VIGTIGT at gryden er brandvarm inden du bager med den. Jeg varmer gryden op 30 minutter inden jeg skal bage i den. På den måde undgår jeg at dejen hænger fast i bunden af gryden.
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og stram den op til en stor fast bolle. (se video i opslaget).
Tag gryden ud af ovnen og læg dejen ned i gryden. HUSK: Du må ALDRIG smøre gryden! Har du lyst, kan du snitte eller klippe et mønster i dejen.
Sæt låget på og stil gryden tilbage i ovnen 30 minutter. Løft herefter grydelåget af og bag brødet yderligere 15 minutter til det får en smuk gylden og sprød overflade.
Jeg hælder forsigtigt brødet ud af gryden. Så undgår jeg at bræde hænderne på gryden meget varme sider. Lad brødet køle af på en rist inden du skærer i det.Grydebrød er fryseegnet!