Græsk pastaret
Nem og lækker aftensmad med masser af dejlig smag og lækkert tilbehør.
Vi elsker de her one-pots, hvor alt tilberedes OG serveres i en og samme pande eller gryde. Så hyggeligt og lækkert og ikke mindst praktisk, for det sparer en masse potter og pander, når opvasken kalder.
Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst skåret i mundrette tern
- 1 stort gult løg – fintsnittet
- 4 fed hvidløg – fintsnittet
- 1 stor rød snackpeber – skåret i lange strimler
- 4 ½ dl Risonipasta
- 5 dl vand
- Lidt olivenolie
- 2 spsk mørk balsamico
- 2 tsk sød eller røget paprika
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk oregano – fintsnittet
- 1 håndfuld stenfrie kalamataoliven
Topping
- 2 håndfulde cherrytomater – halverede
- 1 fed hvidløg – knust
- ½ håndfuld friske basilikumsblade – fintsnittede
- ½ blok ægte græsk feta – smuldret
- Lidt olivenolie
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt stenfrie kalamataoliven
- 1 portion Tzatziki
Instruktioner
- I en stor pande eller gryde steges kyllingekødet i lidt olivenolie og der tilsættes frisk oregano, paprika, flagesalt og friskkværnet peber. Når kødet er brunet af sænkes varmen og den mørke balsamico tilsættes sammen med den fintsnittede hvidløg og løg. Lad det stege lidt et par minutter, hvorefter det hele tages op af gryden og stilles til side.
- I samme gryde tilføjes lidt ekstra olivenolie og herefter ristes de strimlede røde snackpebre. Efter et par minutter tilføjes risonipastaen og vandet. Rør ofte, så risonien ikke brænder på. Tilberedningstiden for risoni er ca 10 minutter og den vil suge det meste af væden op.
- Når risoni'en er ved at være al dente tilføjes kyllingen og de sorte oliven. Rør det nænsomt sammen og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
- Lav toppingen ved at skære tomaterne i halve. Vend dem i lidt god olivenolie sammen med kalamata oliven, knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber, smuldret feta og basilikumsblade.Lige før servering fordeles halvdelen af blandingen henover den varme kylling.
- Server evt med en lækker hjemmelavet tzatziki
- Rigtig god fornøjelse!
Risoni eller orzo – to sider af samme sag. De små delikate pasta, der mest af alt ligner store riskorn, er perfekte i gryderetter eller som fyld i f.eks. supper. Så skønt, at vi endelig kan købe dem i Danmark. Jeg har tidligere kun kunnet købe dem på mine indkøbsture til Tyskland og det gav naturligvis udfordringer for de læsere, der ikke lige smutter en tur derned.
Men altså, nu fåes de så også i Danmark og jeg har set dem fra Änglemark hos SuperBrugsen.
Vild med græsk mad?
Er du også vild med de smagsfulde græske retter – så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter fra det græske køkken. Prøv f.eks.:
Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade
Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki
Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad
Græskinspirerede auberginer med lam
Bagt feta med tomater og oliven
Bagte peberfrugter med lam og risoni og feta