Opslaget indeholder reklamelink
Gnocchi er virkelig blevet et hit herhjemme hos os, hvor vi især bruger den som erstatning for pasta i de her retter, der på ingen tid kommer smovsende lækker mad på bordet.
I dag har jeg lavet en vegetarisk udgave med forårsløg, tomater og frisk babyspinat. Alt samlet i den lækreste ostesauce -og jeg tør godt love, at ingen savner kødet.
Vi danskere er glade for økologi – og vi er også glade for ost. Desværre vælger de færreste økologiske oste i samme omfang som andre økologiske fødevarer. Sammen med @ostogko og Mejeriforeningen, vil jeg gerne være med til at sætte fokus på økologiske oste, da de jo er lige så økologiske som andre økologiske fødevarer, vi spiser.
Jeg serverer en enkel tomatsalat og rustikt italiensk brød sammen med.
Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie
- 1 stk bananskalotte – fintsnittet (Alternativt: 1 gult løg)
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 2-3 stk forårsløg – skåret i tynde skiver (Alternativ: Tynde porrer skåret i tynde ringe)
- 1 håndfuld cherrytomater – halverede
- ½ glas soltørrede tomater – fintsnittede
- 2-3 dl grøntsagsbouillon (vand + 1 bouillonterning)
- 500 gram gnocchi
- 2.5 dl piskefløde (Alternativt madlavningsfløde eller et plantebaseret produkt)
- 2 håndfulde frisk babyspinat – groftsnittet
- 140 gram økologisk revet ost (Alternativ: et plantebaseret produkt)
- 2 stilke frisk basilikum (bladene)
- Lidt salt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Varm olivenolien op i en stor pande og steg først løg og forårsløg til løgene er klare.
- Tilføj hvidløg og halverede cherrytomater og lad det stege ved middel varme et par minutter.
- Tilføj de soltørrede tomater og krydr med friskkværnet peber (hold tilbage med salt indtil tilsmagning til sidst).
- Knus en grøntsagsbouillonterning over retten og tilføj 2 dl vand. Lad det hele koge godt igennem til det meste af vandet er kogt væk.
- Vend gnocchi i retten og lad det stege et par minutter inden du tilsætter fløden og den revne ost. Vend det godt sammen og juster evt med lidt ekstra vand, så konsistensen blir cremet og lækker.
- Tilføj nu den friske spinat og lad den falde sammen.
- Smag til med lidt salt og friskkværnet peber og giv retten et gavmildt drys frisk basilikum.
- Server med en enkel salat f.eks. tomatsalat, rustikt brød og en skål med fintsnittede soltørrede tomater.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Lidt om Gnocchi
Gnocchi betragtes ofte som en form for pasta, men de er i virkeligheden slet ikke lavet af durumhvede, men derimod af kartofler, mel og æg. Gnocchi har en mere fyldig og blød konsistens end pasta og så kræver de kun 2-3 minutters tilberedningstid f.eks. som her direkte i saucen. Det gør dem velegnet til de her hurtige retter, hvor maden er klar på ingen tid.
Du kan naturligvis lave Gnocchi selv, men de fåes også færdiglavet i almindelige supermarkeder, hvor de faktisk har en fin kvalitet. Jeg bruger i opskriften en færdiglavet Gnocchi købt i mit lokale supermarked.
Prøv også: Tortellini med spinat og soltørrede tomater i flødesauce – vegetarisk