Jeg er vild med det jeg kalder “hapse-mad”. Mad, der kan sammensættes af forskellige dele og spises med fingrene. Haps, haps…..og så med masser af skønne farver!
Når du laver de her friske forårsruller, kan du i princippet fylde dem med lige det du har lyst til og de er geniale til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.
Det letteste er at klargøre fyldet – skære frugt og grønt i julienne og stege kød/kylling/skaldyr så alt er klar, når du skal til at lave rullerne.
Vietnamesiske forårsruller – friske forårsruller
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 12 stk rispapir
- 1 stk mango – skåret i tynde strimler
- ½ stk lilla spidskål – meget fintsnittet (Du kan også lave nogle med f.eks. ruccola i stedet for den lilla spidskål)
- 2 stk gulerødder skåret i julienne
- ½ stk agurk – skåret i julienne (uden kerner)
- 1 stk avocado skåret i tynde skiver
- 4 stk forårsløg skåret i tynde strimler
- 1 stk orange peberfrugt skåret i tynde strimler
- 2 stk kyllingebryst – krydret godt og stegt og herefter skåret i tynde strimler (Kunne også være stegte rejer, der halveres efter tilberedning)
- Evt lidt glasnudler – overhældes med kogende vand og trækker et par minutter.
Tilbehør:
- 1 portion peanutdressing (link til opskrift nedenfor)
- Lidt sød chilisauce
Instruktioner
- Det er lettest at klargøre alt fyldet inden du starter med at lave rullerne.Smit frugt og grønt i julienne og skær kylling ud i nogenlunde lige lange strimler.Bruger du rejer, så skær dem gerne i halve efter de er stegt ganske kort på panden.
- Fyld vand i et tærtefad og læg et stykke rispapir ned i vandet i 20-30 sekunder til rispapiret blir blødt.
- Løft det forsigtigt over på et vådt viskestykke eller bordplade, hvis du som jeg har et granitbord. Så klæber rispapiret ikke fast.
- Læg fyldet på midten af rispapiret, så det ligger i en stribe på ca 3-4 cm i bredde og nogenlunde samme højde – og ca 2 cm fra yderkanterne. Fyld endelig ikke for meget i, da rispapiret så vil revne, når du ruller dem.
- Rul fast forsigtigt en omgang, mens du holder fast i fyldet, fold siderne ind mod midten og rul derefter rullen færdig.Med en skarp kniv skæres hver rulle midt over og stilles med den åbne kant opad i et fad.
- Server med sød chilisauce og peanutbutterdip – og nyd dem straks, da rispapiret ellers hurtigt blir sejt og kedeligt.Skal du lave mange ruller, er det en god ide at lægge et vådt viskestykke henover rullerne.
- Rigtig god fornøjelse!
Dip eller sauce…
Og så skal der selvfølgelig også noget lækkert at dippe i. Det er rigtig vigtigt, og jeg bruger dels en færdigkøbt sød chilisauce og en hjemmelavet peanutbutterdip.
Jeg er ellers ikke den store peanutspiser, men den her dip er både crunchy og spicy og er klar på ganske få minutter. Så den må du ikke gå glip af!
Er du vild med grøntsager, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor det grønne er i fokus. F.eks. min lækre vegetar-pizza, chili sin carne eller hvad med en cremet lækker chowder med bagt blomkål.