Focaccia med ramsløg
Focaccia brødet kender vi alle og her er det klassiske brød pyntet op til påske.
Sidste år lavede jeg for første gang det pyntede focacciabrød til påskebordet – og det blev et hit. Derfor kommer der focacciabrød med pynt på bordet igen i år – også selvom vi ikke blir helt så mange.
For at det ikke skal være helt det samme, har jeg ud over pynten udskiftet den traditionelle olivenolie med ramsløgs chimichurri. Det er jeg helt sikker på falder i god smag. Hele huset dufter af friskbagt brød – og hvidløg. Uhh vi glæder os!
Påskemiddagen….
Hos os spiser vi ALTID langtidsbraiserede lammeskanker med kartoffelmos og bagte hvidløg. Altså det er bare en tradition der IKKE må pilles ved. Så går familien i strejke.
Det, der gerne må variere er det øvrige tilbehør. Sidste år lavede jeg en skøn ærter francaise – den kan virkelig anbefales. I år bliver det chilibagte rødbeder, focacciabrødet og så blir der sat små skåle ind med tzatziki og ramsløgs chimichurri. Så kan alle selv dyppe brødet efter smag og behag.
Opskriften på focacciabrødet finder du ved at klikke på linket herunder:
Focaccia | Blomsterfocaccia inden du putter brødet i ovnen, drypper du det med ramsløgs chimichurri og trykker olien lidt ned med fingerspidserne.
Rigtig god fornøjelse!