Espresso martini cheesecake

espresso martini Cheesecake serveret i glas

Jeg har en svaghed for både cheesecake og espresso martini – og så var det jo nærliggende at kombinere de to. Og det blev til kærlighed ved første skefuld. Min espresso martini cheesecake i glas er både nem at lave, lynhurtig at samle og virkelig lækker. Den er cremet, har et bittert twist fra espressoen og en sødme, der balanceres perfekt af den mørke smag fra Oreo og Kahlua. Jeg serverer dem som portionsanretninger i fine glas. Det gør det nemt for mig og så virker de ekstra festlige, når de serveres som dessert, når jeg har gæster.

Espresso Martini Cheese serveres portionsanrettede i glas.

Espresso Martini cheesecake

Vær den første til at vurdere!
Opskrift på en nem og lækker dessert med Oreo og fyldig creme med espresso og kaffelikør serveret i fine glas.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 30 minutter
Afkøling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 pk Oreo (154 g) den originale
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g Philadelphia naturel
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 4 spsk Kahlua (eller anden kaffelikør)
  • 2 spsk kold espresso
  • 1 dl flormelis

Pynt

  • kakaopulver
  • 12 kaffebønner

Instruktioner

  • Knus Oreo i en blender og tilsæt det smeltede smør. Kør det til en ensartet konsistens.
  • Fordel blandingen i 4 martini-glas eller andre glas egnet til dessert.
  • Pisk Philadelphia og piskefløde til en luftig skum.
  • Tilsæt Kahlua og kold espresso og pisk det til en cremet kaffeskum.
  • Vend flormelis i uden at slå luften ud af cremen.
  • Fordel espressocremen i glassene, glat overfladen med en kniv og drys med kakaopulver. Pynt evt.med kaffebønner på toppen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Espresso Martini Cheese serveres portionsanrettede i glas.

Sådan serverer jeg Espresso Martini Cheesecake

Min foretrukne måde at servere desserten på er i fine glas til cocktails eller som her, hvor jeg har brugt champagneglas. Jeg synes, det giver et flot og enkelt udtryk, og så er det superpraktisk, når man har gæster – så slipper man for at skære stykker ud eller tænke på portionsstørrelse.

Inden servering drysser jeg altid et fint lag kakaopulver på toppen med en lille sigte – det gør overfladen helt jævn og giver et flot finish. De tre kaffebønner ovenpå er ikke kun for syns skyld; de er en lille reference til den klassiske espresso martini cocktail, hvor tre bønner symboliserer sundhed, rigdom og lykke.

Ingredienser i espresso martini cheesecake

Her kommer lidt om, hvad hver ingrediens bidrager med – og hvorfor jeg netop bruger dem i denne opskrift:

  • Oreo
    Jeg bruger de klassiske Oreos som bund, fordi de giver en dejlig mørk og knasende kontrast til det cremede fyld. Den lette bitterhed fra kakaoen i kiksene spiller virkelig godt sammen med kaffe-elementerne. Hvis du vil prøve noget andet, kan Digestive-kiks også fungere, men jeg synes, Oreo giver den mest intense smag.
  • Smeltet smør
    Smørret binder kiksebunden sammen og giver den en rig, smøragtig smag, som passer godt til den mørke chokolade og kaffenoter. Jeg bruger altid usaltet smør, så det ikke overdøver de andre smage.
  • Philadelphia naturel
    Jeg sværger til original Philadelphia, fordi den har den helt rette balance mellem syrlighed og fedme. Den gør fyldet silkeblødt og holder konsistensen perfekt, når den sættes på køl. Man kan sagtens bruge en anden flødeost, men sørg for at den er fuldfed – det giver det bedste resultat.
  • Piskefløde
    Fløden gør fyldet let og luftigt, når den bliver pisket og vendt i. Den tilfører også en god fedme og får smagen til at føles rund og fyldig i munden. Jeg pisker den let, så den stadig er lidt blød – det giver den bedste struktur i glasset.
  • Kahlua (eller anden kaffelikør)
    Her får desserten sin karakteristiske smag af espresso martini. Kahlua giver både sødme og dybde, og så bidrager den med en lille smule alkohol, som løfter smagen uden at blive dominerende. Hvis du ikke har Kahlua, kan du også bruge Tia Maria eller en hjemmelavet kaffelikør.
  • Kold espresso
    Den ægte kaffesmag kommer fra en stærk, kold espresso. Den skal helst være brygget frisk og så afkølet helt, så den ikke smelter flødeskummet eller skiller fyldet. Jeg har eksperimenteret med både stempelkaffe og Nespresso – og begge dele fungerer, så længe kaffen er stærk.
  • Flormelis
    Flormelis søder fyldet på en fin og diskret måde, uden at gøre det tungt eller for sødt. Jeg foretrækker flormelis frem for sukker, fordi det opløses hurtigt og ikke giver nogen grynet tekstur. Du kan altid justere mængden efter smag – især hvis du bruger en ekstra sød kaffelikør.
  • Kakaopulver (til pynt)
    Et drys kakaopulver på toppen giver ikke bare et flot udtryk – det forstærker også smagen af chokolade og kaffe. Jeg bruger usødet, mørkt kakaopulver, så det ikke bliver for sødt oven i det søde fyld.
  • Kaffebønner (til pynt)
    Et lille touch med reference til den klassiske espresso martini og en flot finish. Det er en lille detalje, men den gør faktisk en stor forskel i det samlede indtryk.

Tips til en lækker kaffedessert i glas

Det er en virkelig nem og hurtig dessert, hvor alle kan være med. Her får du et par tips og tricks jeg selv bruger, når jeg laver desserten:

Først og fremmest: Brug stærk kaffe og gerne espresso. Det kan ikke understreges nok. En almindelig kop kaffe er simpelthen ikke koncentreret nok og vil drukne i fløden og likøren. Jeg brygger en lille espresso og lader den køle helt ned, inden jeg bruger den. Hvis kaffen er varm, risikerer du at flødeskummet falder sammen, og det gør hele desserten tung og tynd i konsistensen.

Et andet trick er at piske fløden til bløde toppe – ikke helt stiv. Når fløden er letpisket, blander den sig meget nemmere med flødeosten og giver et mere luftigt resultat. Hvis den er for stiv, bliver fyldet hurtigt kompakt, og det er ikke meningen med en let dessert som denne.

Når det gælder Kahlua, så prøv dig frem. Nogle gange bruger jeg kun 3 spsk, hvis jeg ved, der er nogen, der ikke er så vilde med alkoholsmagen. Andre gange, hvis det bare er til voksne, hælder jeg lidt ekstra i og justerer sødmen med lidt mere flormelis. Det gode ved denne opskrift er, at den er nem at smage til undervejs – du kan røre fyldet sammen og tage små testskeer indtil du rammer den perfekte smag.

Og et sidste lille råd: Lav den gerne nogle timer i forvejen. Når den får lov at sætte sig på køl, bliver smagene mere intense, og konsistensen bliver fast og cremet. Men vent med at drysse kakaopulver over til lige før servering!

Andre lækre desserter i glas

Jeg er virkelig glad for at servere desserter i glas – især når jeg har gæster. Så er det både nem og lidt festligt, når hver gæst får et fint glas med en lækker dessert. Her får du direkte links til mine favoritter:

Citronsorbet
Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet sorbet is med citron. Frisk, syrlig og lækker citron sorbet med eller uden ismaskine.
Se opskriften her
Citronsorbet - Hjemmelavet citron sorbet serveret i glas
Marinerede jordbær med mascarponecreme
Nem og hurtig opskrift på lækker sommer dessert – Marinerede jordbær med citron og mynte med lækker mascarponecreme, serveret i glas.
Se opskriften her
Marinerede jordbær med mascarponecreme - dessert i glas
Juletrifli
Nem og lækker juledessert med risalamande, kirsebærsauce, makroner og brændte mandler serveret i glas. En rigtig juledessert i glas!
Se opskriften her
Juletrifli - trifli med risalamande, brændte mandler og kirsebærsauce i glas
Blommetrifli
Skøn sensommerdessert med søde, saftige blommer marineret i rom (kan udelades for en alkoholfri version), en nem råcreme og dejligt nøddeknas.
Du kan forberede ingredienserne i god tid i forvejen og først samle triflien lige før servering.
Se opskriften her
Nem opskrift på Blommetrifli med råcreme og crunch
Panna cotta
Opskrift på italiensk dessert med fløde og vanilje og en frisk hindbærcoulis (hindbærsauce). Nemt og virkelig lækkert!
Se opskriften her
Panna cotta med hindbær coulis
Gammeldags æblekage
Klassisk dansk dessert med hjemmelavet æblegrød eller æblemos, makroner, rasp og flødeskum serveret i portionsglas eller skål.
Se opskriften her
Espresso Martini Cheese serveres portionsanrettede i glas.
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments