Lækker ranch dressing
Cremet og lækker dressing med avocado og masser af friske krydderurter, der gir den dejligste smag og som du nemt kan variere.
Jeg er helt vild med den her dressing, både fordi den får den her lækre cremede konsistens fra avocadoen, men også fordi den er så nem og hurtig at lave – og så fordi den er så nem at variere smagen på simpelthen bare ved at bruge forskellige krydderurter, løgpulver og/eller hvidløgspulver.
Avocado ranch dressing
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk godt moden avocado
- 1 dl creme fraiche
- 0.5 dl mayonnaise
- Ca 1 spsk citronsaft
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- 1 spsk purløg – fintsnittede
- 1 spsk frisk dild – fintsnittet
- 1 spsk bredbladet persille – fintsnittet
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- Evt lidt vand til at justere konsistensen med
Instruktioner
- I selve opslaget har jeg lagt en lille video ind, der viser hvor nemt det er at lave avocado ranch dressing.
- Kør avocado med creme fraiche til en cremet konsistens
- Herefter tilføjer du de friske krydderurter, citronsaften, mayonnaise, løgpulver, hvidløgspulver og kører det til en lækker cremet dressing.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og måske lidt ekstra citronsaft.Du justerer konsistensen ved at tilføje en smule vand, hvis du ønsker en mere flydende dressing.
- Sæt dressingen på køl 20-30 minutter inden den skal bruges, så smagen fra de friske krydderurter og løgpulver får lov til at udvikle sig.
- Blev der noget tilovers…? Opbevares i en tætsluttende beholder på køl, hvor din avocado ranch dressing holder sig 3-4 dage.Tip: Dryp evt lidt citronsaft henover overfladen på din dressing, så den holder den fine farve.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tips til opskriften
Jeg holder særligt at kombinationen frisk dild, purløg og bredbladet persille, men har du andre favoritter, så går du bare med dem. Derudover bruger jeg citronsaft, løgpulver og hvidløgspulver, lidt salt og friskkværnet peber til at smage dressingen til med.
Hvad kan man bruge den til…? Jo jeg bruger den primært som salatdressing og den smager skønt både på en grøn salat, men prøv også at vende den med kolde kartofler i en kartoffelsalat eller en lækker pastasalat. Når jeg bruger den som dressing, tilføjer jeg en lille smule vand, så konsistensen blir mere flydende.
Derudover kan den bruges som dip til grøntsagsstænger, kartoffelfritter og som spread i sandwich og pitabrød. Når jeg bruger den som dip og spread, undlader jeg at tilføje vand, da jeg gerne vil have en tykkere konsistens.
Vild med dressings, dips og spreads…?
En god dressing, dip eller spread gir lige det ekstra til dine salater, grøntsager og sandwich. Og de behøver ikke være hverken svære eller besværlige at lave.
Herinde på Majspassion finder du en række opskrifter på netop dressings, marinader, dips og spreads, som du nemt kan lave og som vil holde sig fint på køl nogle dage.
Nedenfor kommer der nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:
Ærtepesto – nem opskrift på pesto med ærter
Avocado hummus til spread, dip og tilbehør til salater
Syltede rødløg – opskrift på lynsyltede rødløg
Vinaigrette med honning, dijon og friske krydderurter
Bagt feta med tomater og oliven
Dressing med honning og friske krydderurter
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!