Harissastegt couscous
Nemt, hurtigt og lækkert tilbehør til kylling, fisk og naturligvis mellemøstlige retter.
Couscous er en basisfødevare i flere nordafrikanske lande som Marokko, Tunesien og Algeriet. Det lavet på durum hvede og kræver minimal tilberedning – faktisk ganske få minutter. Brug couscous som tilbehør i dine salater eller i stedet for ris, pasta eller kartofler.
Harissastegt couscous
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 dl couscous
- 3 dl kogende vand
- 1 tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 bundt forårsløg – snittet i 1 cm stykker
- 2-3 fed hvidløg – fintsnittet
- 2 tsk harissa (eller mere hvis du kan lide det stærkt)
- 1 håndfuld bedbladet persille – fintsnittet
- 5-6 blade friske mynteblade – fintsnittet
- 1 håndfuld pinjekerner, cashewnødder og eller ristede afskallede hasselnøddekerner
- 2-3 spsk tørrede berberis
Instruktioner
- Hæld det kogende vand i en skål sammen med grøntsagsbouillon og tilsæt couscous. Lad dem trække 5 minutter og rør rundt med en gaffel for at løsne den.
- Varm olie op på en pande og sauter hvidløg og forårsløg. Tilføj harissa og lad det sautere med et minuts tid, til det begynder at dufte dejligt.
- Tilføj nu de færdige couscous, nødder, berberis og friske krydderurter og vend det godt rundt. Lad det stege godt igennem.
- Pynt med ekstra nødder, friske krydderurter og berberis og server.Tip: Bliver der en rest til overs, smager den harissastegte couscous dejligt sammen med din frokostsalat.
Skal det gå virkelig hurtigt, er couscous din ven i nøden. Lige dele kogende vand og couscous – blande og lad det stå og trække i 5 minutter. Vupti, så er der lun couscous!
Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du gøre som jeg. Riste de færdige couscous på panden med forårsløg, hvidløg, nødder, friske krydderurter og harissa. Harissa er en chilipaste og den er ret stærk, så brug den med varmsom hånd.
På fotoet ovenfor, har jeg serveret harissastegt couscous med nødder og grønt til dejligt krydrede kofta. Det var en stor succes sammen med friskbagte naanbrød og myntedip.