Chowder er traditionelt en sød, tyk og cremet majssuppe med oprindelse i New England. Som med så meget andet, findes der et hav af opskrifter på chowder, men fælles for dem er, at de tyknes med mel.
Jeg har her lavet en langt sundere udgave, hvor den lækre cremede smag er opnået med bagt blomkål. Når blomkål bages, får du en virkelig lækker nøddeagtig smag, der gør sig rigtig godt i f.eks. suppe.
Denne opskrift er lavet vegetarisk, men har du lyst lidt det, smager det dejligt med lidt sprødstegt parmaskinke eller bacon som topping. Du kan også gøre som i New England, hvor de ofte tilføjer muslinger eller f.eks. laks.
Chowder med bagt blomkål
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk blomkål – skåret i skiver
- Lidt olivenolie
- 1 stk alm løg – groftsnittet
- 3 fed hvidløg – groftsnittede
- 150 gram majs (frisk, frost eller dåse)
- 2 dl kokosmælk – fuldfed
- 4 dl grøntsagsbouillon (evt 4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon)
- ½ tsk tørret timian
- ½ tsk stødt spidskommen
- Evt lidt chiliflager, hvis du ønsker en lidt stærkere chowder
Topping:
- Lidt af de bagte blomkål
- Lidt mandelflager – gerne ristet på en tør pande
- Lidt frisk timian
- Lidt god olivenolie
Instruktioner
- Tænd ovnen på 175 grader
- Skær blomkålet i tynde skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Dryp med olivenolie og bag i ca 1/2 time til blomkålen er mør og kanterne er begyndt at blive gyldenbrune.Lav imens resten af suppen klar.
- Varm lidt olivenolie op i en pande eller gryde og sauter først løg indtil de er klare og tilsæt herefter hvidløg. Sauter et par minutter.
- Tilsæt herefter majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge et par minutter.
- Hæld FORSIGTIGT blandingen op i et blenderglas og tilføj de bagte blomkål. Husk at holde et par af de fineste skiver tilbage. Dem skal du bruge som topping på den færdige suppe.
- Sæt låg på blenderen og start på laveste hastighed, så du ikke risikerer at brænde dig.Husk at en chowder skal være tyk og chunky, så du behøver ikke blende den helt glat.
- Fordel i smukke skåle og læg et lille stykke bagt blomkål på toppen sammen med skivede mandler, frisk timian og dryp med lidt god olivenolie.
- Server suppen rygende varm evt med lidt goft brød ved siden af.
- Tip: Du kan tilføje sprødstegt parmaskinke eller bacon og du kan også gå all-in og tilføje skaldyr eller laks.
- Rigtig god fornøjelse!
Vil du se mere…?
Er du også vild med suppe, så skulle du prøve nogle af mine andre opskrifter. Det kunne være bagt tomatsuppe, der lige som den her suppe, opnår en fantastisk dyb og lækker smag pga de bagte grøntsager. Du kan også prøve min spicy Mexicanske Taco Suppe, Thaisuppen med kokosmælk og kylling eller hvad med en skøn curry suppe med kyllinge-kødboller.