Grundopskrift på chiapudding – chiagrød
Jeg er meget glad for at spise chiapudding til morgenmad. Den smager fantastisk samtidig med at den gir mig en god mæthedsfølelse, der holder sig længe.
Derudover indeholde chiafrøet en lang række fremragende egenskaber, som:
- Kostfibre
- Omega 3-fedt
- Proteiner
- Kalk
- Antioxidanter
Chiapudding – grundopskrift på chiagrød
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 spsk økologiske chiafrø (økologiske fordi jeg gerne vil undgå pesticider)
- 1.5 dl cheesy med kokos
- 0.5 dl plantemælk eller alm mælk, hvis du er mælkedrikker
Instruktioner
- Aftenen før rører du alle ingredienserne sammen i en beholder og sætter låg på. Sættes på køl natten over.
- Dagen efter rører du grøden grundigt igennem og topper med f.eks. hjemmelavet granola og friske bær eller sylt.
Sundt og lækkert…
Derfor er det lille bitte frø med til at forebygge hjerte-karsygdomme og knogleskørhed, der er særdeles vigtig for kvinder i overgangsalderen og de mange kostfibre stabiliserer blodsukkeret og styrker fordøjelsen og sidst men ikke mindst modvirker de mange antioxidanter de hyppige infektioner, mange kvinder også plages af i overgangsalderen.
Jeg laver min chiapudding om aftenen og stiller den på køl natten over. Ofte laver jeg en lidt større portion, så der er til et par dage og jeg bruger altid denne opskrift, der svarer til een portion:
- 2 spsk økologiske chiafrø (økologiske fordi jeg gerne vil undgå pesticider)
- 1.5 dl cheesy kokos
- 0.5 dl plantemælk eller alm mælk, hvis du er mælkedrikker
Jeg veksler lidt mellem at toppe med hjemmelavet syltetøj uden sukker. og eller nøddegranola. Kan du tåle toppings fra Bodylab er det også en mulighed – men pas på, de er hårde mod maven.
TIP: Chiapudding kan du også bruge som et sundt alternativ til dessert.
Velbekomme