Her er vi igen et smut i det italienske køkken med en omgang comfort food, der læner sig meget tæt op ad den klassiske lasagne.
Cannelloni er er pastarør, der typiske fyldes med spinat og ricotta eller med hakket oksekød og herefter toppes med tomatsauce og bages i ovnen.
Cannelloni
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til kødsaucen:
- 250 gram hakket oksekød eller plantefars
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk alm løg – fintsnittet
- 1 stk stor rød snackpeber – fintsnittet
- 2-3 fed hvidløg – knust
- 1 karton flåede hakkede tomater (390 gram)
- 2 spsk fintsnittede friske krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, timian (Har du ikke friske bruger du bare tilsvarende tørrede.)
- 2 tsk røget paprika (eller mere alt efter hvor krydret du ønsker din sauce)
- 2 store håndfulde friske babyspinatblade – fintsnittes
- 500 gram cannelloni eller tilsvarende kæmpe pastarør f.eks. Mezzi Paccheri eller du kan bruge helt almindelige lasagneplader
Til tomatsaucen:
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg – skåret i tynde skiver
- 2 kartoner flåede hakkede tomater (a 390 gram)
- 2 tsk sukker
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Til topping:
- 1-2 håndfulde friskrevet ost f.eks. rød cheddar eller mozzarella eller en vegansk udgave hvis du foretrækker det.
Til servering:
- 1 håndfuld friske basilikumsblade – fintsnittede
- Evt 1 stk grøn chili skåret i skiver eller et par padronpebre
Instruktioner
- Sæt en gryde letsaltet vand over og bring det i kog.Kog dine pastarør et par minutter, så de begynder at blive bløde men stadig holder formen.Dræn vandet fra og lad dem køle lidt.
- Stil de forkogte pastarør med åbningerne opad et ildfast fad
- Varm oliven op og sauter først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg, snackpeber og lad det hele stege et par minutter.
- Tilføj paprika og det hakkede kød/plantefars – lad det stege et par minutter inden du tilsætter de flåede hakkede tomater og de friske krydderurter.
- Lad det hele koge godt igennem – smag saucen til med flagesalt og friskkværnet peber og tilføje gerne ekstra spice, hvis du ønsker en mere krydret sauce.
- Til sidst tilsætter du de fintsnittede babyspinatblade. Det er vigtigt at de snittes inden de puttes i saucen fordi de ellers er vanskelige at få ned i hullerne på pastarørerne.
- Når spinatbladene er faldet hel sammen slukker du for varmen og her kan du vælge at fylde dine pastarør med en ske eller som jeg, lade kødsaucen køle lidt af for derefter at hælde den i en sprøjtepose.Jeg synes det er meget lettere på den måde, men det kan sagtens lade sig gøre bare at bruge en ske.
- Lav tomatsaucen imens kød/plantesaucen køler af.
- Varm olien op og sauter hvidløgsskiverne – de skal ikke tage farve!
- Tiilsæt de hakkede flåede tomater, sukker, salt og friskkværnet peber pg lad det koge godt igennem. Det må gerne koge en smule ind, så saucen blir lidt tyk og cremet.
- Smag tomatsaucen til og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
- Fyld pastarørerne med kød/plantesaucen enten med en ske eller ved at du fylder kød/plantesaucen i en sprøjtepose uden tyl, klipper et hul og trykker lidt fyld ned i hvert pastarør.
- Fordel herefter tomatsaucen henover og slut af med friskrevet ost eller et plantebaseret produkt, hvis du ønsker en vegansk udgave.
- Sæt den ind i en 200 grader varm ovn indtil pastarørerne er helt gennembagte og osten er dejlig gylden.
- Pynt den færdige cannelloni med fintsnittet basilikum og evt lidt grøn chili eller padronpebre skåret i fine skiver.
- Spis dine cannelloni med en dejlig sprød salat og måske et stykke lækkert brød sammen med.
- Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
- Rigtig god fornøjelse!
Det kan være lidt svært at få fingrene i cannelloni pasta, men du kan sagtens bruge almindelige lasagneplader eller som jeg, købe de korte tykke pastarør (Mezzi Paccheri) og fordele fyldes heri. Smag og konsistens vil være helt en samme.
Canneloni med mange muligheder….
Cannelloni er som mange andre italienske retter super nemt at lave og pastarørerne (der som nævnt ovenfor) typisk fyldes med en blanding af spinat og ricotta smager HIMMELSK!!
Men altså ingen regel uden undtagelse, vel? Så mange fylder dem med med hakket oksekød – eller som jeg, hvor jeg har lavet en vegetarisk udgave med plantefars. Ja faktisk endte den med at blive vegansk, fordi jeg havde plantebaseret “ost” i køleskabet. Og det blev fantastisk lækkert!
Men bortset fra, at jeg anvendte plantefars og vegansk ost, blev vores cannelloni tilberedt som altid, hvor vi topper de fyldte pastarør med en lækker krydret tomatsauce og en gavmild portion ost, der gratineres i ovnen.
Som altid bruger jeg flittigt af de friske krydderurter, der lige nu kæmper om pladsen i mine højbede. Det er simpelthen sådan en luksus bare at kunne bruge løs.
Er du også vild med italiensk comfort food…?
Vi er vilde med det italienske køkken og derfor vil du herinde også finde de klassiske retter som lasagne, pizza og forskellige pastaretter.
Måske du har lyst til at prøve nogle af de opskrifter, jeg linker til nedenfor.
Lasagne – nem og lækker på den klassiske italienske lasagne
Pasta med bagte tomater og burrata – nem og lækker pastaret
Kyllingespyd med marineret pastasalat – krydret kylling og marineret pastasalat
Pasta mexicana – skøn og lækker pastaret
Pasta med tomater i cremet pestosauce – nem og lækker aftensmad til hele familien
Pizza med artiskok og masser af grønt en af mange opskrifter på en skøn pizza
Pasta risoni med kylling og svampe – syndigt lækkert
Italienske kødboller i tomatsauce – saftige kødboller i krydret tomatsauce med ostegratinering