Blomkålsris – nærmest en risotto
Vil du, lige som jeg, gerne undgå ris, pasta og anden stivelse i hverdagsmaden, har du sikkert allerrede stiftet bekendtskab med blomkålsris.
Blomkålsris er i al sin enkelhed blot findelte blomkålsbuketter, der overhældes med kogende letsaltet vand og efter et par minutters trækketid – voila har du blomkålsris. Nemt og enkelt – men også lidt kedeligt – synes jeg.
Derfor tilsætter jeg som regel mine blendede blomkålsbuketter i diverse gryderetter eller som jeg kalder dem: one-pots. Det kan du finde flere eksempler på inde under fanen af samme navn.
Men altså ind imellem synes jeg også det er rart at servere blomkålsris ved siden af og her synes jeg den traditionelle blomkålsris savner lidt smag ud over blomkål.
Især i week-ender eller når der kommer gæster, hvor det gerne må være lidt ud over hverdagsversionen, har jeg savnet det der lidt ekstra lækre.
Derfor har jeg eksperimenteret lidt og fundet en opskrift, der både er nem og lav på kulhydrater, men som efter min mening giver blomkålsrisene lige det ekstra tvist, der faktisk gør dem til lidt mere end hverdagsagtige uden at de bliver en blomkålsrisotto.
Server dem til en smuk efterårs-ret med kylling og spinat i en lækker cremet parmesansauce, som vist herunder.
Rigtig god fornøjelse!
Blomkålsris med et tvist
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk mellemstort blomkålshoved
- Lidt smør eller olivenolie
- 2 fed hvidløg - fintsnittet
- 1 stk mellemstor bananskalotteløg - fintsnittet
- 1 dl hvidvin eller bouillon
- 1 håndfuld parmesan - friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
- Lidt Flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager
- ½ økologisk citron (lidt af saften og lidt revet skal)
Instruktioner
Sådan gør du:
- Kør dine blomkålsbuketter i en minihakker eller foodprocessor til de bliver til blomkålsris. Pas på de ikke bliver alt for fine.
- Varm en pande op med smør eller olie og sauter skalotteløg og hvidløg til de bliver klare.
- Tilsæt blomkålsrisene og vend dem godt rundt i løgblandingen inden du tilsætter lidt bouillon eller hvidvin og lidt citronsaft.
- Lad det koge et par minutter hvorefter du tilsætter parmesanosten og halvdelen af persillen, som røres ind i blomkålsrisene.
- Smag til med lidt ekstra citron, friskrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
- Server med lidt ekstrafintrevet parmesan, bredbladet persille og lidt fintrevet citronskal
- Velbekomme!