Blåbærmuffins med hvid chokolade
Luftige og bløde muffins med blåbær og hvid chokolade. Lyder det ikke bare lækkert?
Faktisk er opskriften her min grundopskrift på muffins. Jeg har i dag valgt at tilsætte blåbær og hvid chokolade, men det kunne lige så godt have været rabarber, hindbær eller hvad du foretrækker.
Blåbærmuffins med hvid chokolade
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 100 gram smør (stuetemperatur)
- 150 gram rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker af god kvalitet
- 1 dl creme fraiche eller yoghurt naturel
- 2 stk æg
- 200 gram økologisk hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip flagesalt
- 150 gram blåbær friske eller fra frost (bruger du frosne bær, så husk at dryppe dem lidt af, så dejen ikke bliver for våd.)
- 50 gram hvid chokolade – jeg bruger chokoladeknapper som jeg tilsætter hele.
Instruktioner
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft
- Start med at piske smør og sukker til en luftig masse
- Pisk herefter æg i et ad gangen
- Vend creme fraiche i massen
- Bland mel, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen og vend det i massen
- Bland frugt og chokolade i – så er du klar til at fylde formene.
- Sæt papirsforme ned hullerne på en fast form med plads til 12 muffins. Fyld formene 3/4 op – ikke mere, da dejen hæver under bagning.
- Drys lidt rørsukker henover og sæt dem ind i den varme ovn.Mine får ca 20 minutter.Hold øje med dine muffins. Ovne varme meget forskelligt, så pas på de ikke brænder på. Stik med en kødnål og når dejen slipper er din muffin færdigbagt.
- Tag dem ud og lad dem køle af imens de står i den faste form.
- Skal de fryses ned, er det vigtigt at de er helt kolde og pakkes ned i en lufttæt beholder.
- Rigtig god fornøjelse!
Jeg har brugt frosne bær i dagens portion. Det bruger jeg ofte, for sæsonen for danske bær er desværre meget kort. Jeg plukker og sanker lystigt, når de danske bær er på deres højeste. Så fylder jeg fryseren op med de skønne bær og når lysten til en portion muffins melder sig, så hiver jeg en pose bær ud af fryseren.
På et tidspunkt slipper forsyningerne op. Så er det fristende at købe de små bakker med friske bær fra supermarkedernes køledisk. Det er en både dyr, miljøbelastende og kedelig løsning. Bærrene er nemlig dyrket i drivhuse og smager som oftest ikke af ret meget. Så køber jeg hellere økologiske frosne bær, der smager dejligt.
Vælger du også at bruge frosne bær, så husk at tø bærrene op og lad dem dryppe af så dejen ikke bliver for våd.
Lidt ekstra tips og gode ideer….
Når jeg bager muffins bruger jeg papirsforme, der stilles i en fast muffinform. Det lyder måske lidt mærkeligt, men de tynde papirsforme, kan have svært ved at holde på den lidt tunge dej. Så ved at sætte dem i en fast form, undgår du at dejen flyder ud. Samtidig er du altid sikker på, at de færdigbagte muffins også slipper formen uden at gå i stykker.
Når du nu alligevel er igang……muffins egner sig fint til nedfrysning. Pak dem ned i en tætsluttende beholder og tag dem op, der skal bruges. Stil dem på køkkenbordet og de er lynhurtigt tøet op.
Jeg holder meget af at tilføje hvid chokolade i bærmuffins. Har du ikke samme præferencer, kan den naturligvis udelades. Du kan også variere smagen ved at udskifte vaniljesukkeret med kardemomme, kanel og cacao.
Vild med kage….
Så er de her opskrifter måske lige noget for dig. Der er både opskrifter, hvor der er brugt hvedemel og sukker, men også low carb opskrifter, hvor melet er udskiftet med nødder og sukkeret enten er udskiftet eller skåret ned til et minimum.
Jordbærtærte med hasselnøddebund
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Rabarberkage med marcipan og orange
Pavlova med rabarberskum og jordbær | uden mel