150gblåbær friske eller fra frost(bruger du frosne bær, så husk at dryppe dem lidt af, så dejen ikke bliver for våd.)
50ghvid chokolade fx chokoladeknapper
rørsukker som drys(eller alm sukker)
Tilberedning
Tænd ovnen på 185 grader varmluft
Start med at piske smør, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
100 g smør (stuetemperatur), 150 g sukker, 2 tsk vaniljesukker
Pisk herefter æg i et ad gangen imens der piskes grundigt imellem hvert æg.
2 æg
Vend creme fraiche i massen.
1 dl creme fraiche
Bland mel, salt og bagepulver sammen og vend det i massen
200 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 nip salt
Bland blåbær og chokolade i. Bruger du frosne bær, så sørg for at de er optøede og godt afdryppede. Du kan evt vende bærrene i lidt mel, så du undgår en våd dej.
150 g blåbær friske eller fra frost, 50 g hvid chokolade fx chokoladeknapper
Fyld formene 3/4 op - ikke mere, da dejen hæver under bagning.
Drys lidt rørsukker henover og bag dem 15-20 minutter til de er flot gyldne og gennembagte. Tjek med en kødnål.
rørsukker som drys
Lad dem køle af på en bagerist. Skal de fryses ned, er det vigtigt at de er helt kolde og pakkes ned i en lufttæt beholder.