Big Mac Pizza – den bedste!
Hvad gør man nu lige når, man har spurgt familien om fredagens hyggemåltid skal være pizza eller burgers – og den ene halvdel siger pizza og den anden halvdel siger burgers?
Jamen så laver vi da bare en Big Mac Pizza. Så er alle glade!
Big Mac Pizza – sprød bund med Bic Mac topping
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 portion pizzadej delt i 4
Tomatsauce:
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- Lidt olivenolie
- 1 stk gult løg – fintsnittet
- 2-3 fed hvidløg – fintsnittet
- 1 spsk frisk oregano og rosmarin – groftsnittede (eller 1 spsk tørrede krydderier)
- 1 spsk frisk basilikum – groftsnittede (eller 1 tsk tørret)
- 1 tsk rørsukker
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Big Mac dressing:
- 50 gram drueagurker – meget fintsnittede
- 125 gram Hellmanns mayonnaise
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk sennep – jeg bruger den fra Gråsten Salater
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Topping:
- 350 gram hakket oksekød
- 400 gram friskrevet cheddar
- 1 lille iceberg – snittet i tynde strimler
- 2 spsk frisk basilikum – fintsnittet
- 1 stk gult løg – meget fintsnittet
- evt 4 tsk Pizza Seasoning fra Epic Spice
Instruktioner
- Varm ovnen med en bagesten op til 250 grader i god tid inden bagningen. Husk pizzastenen tager længere tid om at opnå den høje temperatur end ovnen.
Sådan laver du tomatsaucen:
- Varm olivenolien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de blir blanke.
- Tilsæt de flåede hakkede tomater, krydderierne og rørsukkeret og lad det koge i ca 30 minutter til saucen tykner.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og stil saucen til side
Sådan laver du Bic Mac Dressing:
- Hak de syltede agurker meget fint.
- Rør mayonnaise, sennep, ketchup, hvidvinseddike og krydderierne sammen og tilføj de finthakkede syltede agurker.
- Rør det godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Sådan samler du pizzaen:
- Del dejen i 4 kugler og rul dem ud til 4 tynde bunde
- Smør hver pizzabund med tomatsaucen og fordel lidt af den revne cheddar henover.
- Fordel herefter små kugler af den rå hakkede oksekød rundt omkring og slut af med at fordele resten af osten henover.
- Bruger du pizza seasoning behøver du ikke krydre mere, men ellers er det godt at drysse bare en smule flagesalt og friskkværnet peber på pizzaen inden du bager den.
- Bag pizza'en til bunden er sprød og osten er smeltende varm og lækker.
- Tag pizzaen ud af ovnen og fordel den fintsnittede iceberg, friske basilikumsblade, løg og Bic Mac dressingen henover.
- Rigtig god fornøjelse!
Med en Big Mac Pizza får du nemlig det bedste fra to verdener – lyder det ikke bare lækkert?
Jeg har i dagens opskrift brugt min opskrift på den hurtige pizzadej, der kun kræver 30 minutters hævning inden den er klar til brug.
Har du tid, så vil jeg klart anbefale dig min opskrift på den ultimative pizzadej. Den er lavet med biga og langtidshæver, hvilket gir langt mere smag og sprødhed.
Måske kender du den…?
Det ville være så dejligt, hvis jeg kunne skrive, at den lækre pizza var min opfindelse, men det er den ikke.
På de amerikanske madblogs findes der et utal af opskrifter på Bic Mac Pizza’s og hvis du spiser keto eller LCHF, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med Bic Mac Rullerne.
Nu er jeg så på banen med mit eget bud på en virkelig lækker Bic Mac Pizza, hvor dressingen iflg mine drenge er så tæt på den originale, at de ikke kan smage forskel.
Så det blir ikke sidste gang der kommer Bic Mac pizza på fredagsmenuen herhjemme – og dressingen, den blir vores nye burgerfavorit.
Vild med pizza…?
Er du også vild med hjemmelavede pizza, så har du måske lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter på pizza. Der er både de traditionelle og alternative til de af jer, der spiser lchf/keto:
Pizza med artiskok og masser af grønt
Blomkålspizza med pære og parmaskinke
Pizza med krydret pølse og chili
Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata
og mange flere, når du inden under opskrifter kigger under fanen med PIZZA.