Uundværlig i det mexicanske køkken – og meget mere!
Avocado salsa er en frisk og cremet salsa, lavet med avocado som hovedingrediens og derudover finthakkede rødløg, tomater, krydderurter og frisk limesaft.
Server avocado salsaen finthakket som her eller kør den cremet i en foodprocessor og brug den som dressing i salater, f.eks. kartoffelsalat eller som dip til sprøde chips eller topping på nachos, tacoskaller eller pizza.
Avocado salsa
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 store godt modne avocadoer
- 1 stor moden tomat
- ½ stk rødløg
- 1 stk lime (saften)
- ½ håndfuld frisk koriander (Alternativ: Frisk bredbladet persille)
- ½ tsk knust spidskommen
- 1 nip cayennepeber
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.Snit eller mos avocadoen med en gaffel og læg det over i en skål.
- Hak tomaten fint og læg også den ned i skålen.
- Snit rødløget og koriander/bredbladet persille fint og læg også det ned i skålen.
- Tilsæt saften fra lime, salt, peber og eventuelt spidskommen eller cayennepeber.Bland forsigtigt alle ingredienserne sammen, indtil de er godt blandet.
- Smag salsaen til og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.Du kan prøve at tilføje jalapeños eller fintsnittet hvidløg, hvis du ønsker en stærkere salsa.Server straks eller opbevar salsaen i en lufttæt beholder på køl, indtil den skal serveres.
Lidt om opskriften
Typiske ingredienser i avocado salsa er tomater, løg, lime eller citronsaft, koriander, jalapeño, salt og peber. Er du (lige som jeg) ikke vild med koriander, kan den bare skiftes ud med f.eks. bredbladet persille og skal salsaen være mild, kan jalapeños udelades.
Konsistensen kan du variere afhængigt af retten, salsaen skal serveres til og personlige præferencer. Skal den bruges som dressing og dip, kan den nemt køres cremet i en foodprocessor.
Vi bruger avocado salsa til alt lige fra dressing i kartoffelsalat, topping i tacos, nachos, på kylling og som dip med sprøde tortillachips.