Kokos og karry….
Match made in heaven – især når der så også tilsættes saftig kylling!
I dag har jeg lavet en rigtig dejlig wokret, hvor saftige kyllingefiletter får selskab af spæde spinatblade, friske cherrytomater og sojabønnepasta. Alt forenet i en cremet lækker og ret spicy kokossauce.
Wok med kylling i spicy kokossauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 340 gram kyllingebrystfilet i strimler
- 150 gram Bønnepasta eller de nudler du holder af
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk bananskalotte – fintsnittet
- 2 spsk Roasted Coconut Kerala Curry eller lav dit eget blend med karry og f.eks. chili, muskatnød, kanel, stødt koriander, salt og peber.
- Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
- 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 gram)
- 3 håndfulde friske spinatblade
- 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
- 1 håndfuld cashewnødder (pynt)
- 2 spsk bredbladet persille – fintsnittet (pynt)
Instruktioner
- I en gryde koger du nudlerne efter anvisning på posen og drypper dem herefter godt af i et dørslag.
- Varm olien op i en wok og sauter skalotteløgene indtil de er klare.
- Tilsæt kyllingekødet sammen med krydderierne og steg det til det har fået lidt farve.
- Tilføj nu kokosmælken og lad det simre nogle minutter. Smag til og juster med flere krydderier, salt og friskkværnet peber.
- Tilføj de kogte og godt afdryppede nudler og vend forsigtigt rundt.
- Tilføj de friske spinatblade og lad dem falde sammen inden du til sidst lægger de halverede cherrytomater rundt omkring. Lad det hele varme godt igennem.
- Drys nogle cashewnødder henover og lidt bredbladet persille.Server med en humpel parmesan og et lille rivejern, så alle selv kan forsyne sig med friskrevet ost.
Wok er nemt og hurtigt…
Wokmad er lig med hurtig og nem aftensmad, fyldt med grøntsager og skønne krydderier – og fisk, skaldyr, kylling eller kød, hvis du spiser det. Det er også en genial måde, at få brugt vores grøntsagsrester på, så vi slipper for madspild.
Skær både kød og grøntsager ud i mundrette og nogenlunde lige store stykker, så tilberedningstiden holdes nede og alt bliver færdigt på samme tid. Derfor er wokmad super til hverdagsretter, hvor det gerne må gå lidt hurtigt samtidig med, at det skal være sundt og lækkert.
Så har du en wokgryde, der står og gemmer sig bagest i køkkenskabet, så lad den endelig komme frem i lyset. Du kan naturligvis også sagtens lave retten her i en almindelig stegegryde/pande med høje kanter.